Πέμπτη 19 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Κλιμακώνουν τη μάχη για τη Σύμβαση

Συγκέντρωση στις 25 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος

Συλλαλητήριο για την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας οργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στις 25 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά.

«Συνεχίζουμε τις πολύμορφες, αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας -σημειώνει το Συνδικάτο σε ανακοίνωσή του - για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων που ν' ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών μας». Τα συλλαλητήρια και η απεργία, συνεχίζει, στις 8 και 29 Μάρτη από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια του ΠΑΜΕ, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Η συμμετοχή, ο παλμός και η μαχητικότητά τους «ανησύχησαν την κυβέρνηση, τους εκπροσώπους του κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού και τους άλλους κομπάρσους. Εκαναν ό,τι μπορούσαν για να θάψουν τις κινητοποιήσεις, να δημιουργήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό, ώθησαν την τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς». Είναι φανερό, τονίζει το Συνδικάτο, ότι οι αγώνες του εργατικού κινήματος όταν έχουν σωστό προσανατολισμό «τους δημιουργούν πονοκέφαλο».

Απέναντι στους εργοδότες του κλάδου που «προσπαθούν να κλείσουν τη σύμβαση με ψίχουλα» και στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του συνόλου των εργοδοτών να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις, το Συνδικάτο αναδεικνύει την ανάγκη διεκδίκησης αιτημάτων όπως: 65 ευρώ κατώτερο μεροκάματο ανειδίκευτου εργάτη, 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό, 1.050 ευρώ κατώτερη σύνταξη, πλήρης και σταθερή εργασία για όλους, 6ωρο - 30ωρο - πενθήμερο, σύνταξη στα 55 για τους άντρες στα 50 για τις γυναίκες, νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα στους μετανάστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ