Πέμπτη 19 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπουργός των εφοπλιστών

Ξεπέρασαν τα όρια της πρόκλησης οι χειρισμοί του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας στο ζήτημα του ναυαγίου, σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει τόσο τις ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής, όσο βέβαια και της εταιρείας. Από αυτή την άποψη, το σχόλιο της Αλέκας Παπαρήγα στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στον Πειραιά, όταν ρωτήθηκε σχετικά, είναι κάτι παραπάνω από εύστοχο.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ξεκαθάρισε: «Είναι υπουργός των εφοπλιστών. Να ξέρετε πως όταν φτιάχνεται μια κυβέρνηση, είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ - και το λέω με πλήρη συνείδηση - υπάρχουν ορισμένα κομβικά υπουργεία. Την κυβέρνηση τη φτιάχνει ο κάθε πρωθυπουργός. Υπάρχουν κάποια υπουργεία που το λόγο τον έχουν άλλοι. Θα σας το πω καθαρά: Εξωτερικών, Αμυνας, Ναυτιλίας. Είναι υπουργεία που κανένας πρωθυπουργός δεν τα φτιάχνει μόνος του. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Μπορεί κάποιοι να μην ξέρουν ποιος έχει δώσει την έγκριση ή πώς γίναν υπουργοί.

Αλλά κοιτάξτε, δε γίνεσαι υπουργός Ναυτιλίας χωρίς την έγκριση των εφοπλιστών. Μπορεί να σε διαλέξει ο πρωθυπουργός, αλλά χωρίς την έγκριση των εφοπλιστών δε γίνεσαι. Σε άλλα υπουργεία μπορεί να μην τους απασχολεί αν θα είναι ο Γιώργος ή ο Πέτρος. Σε κάποια άλλα δε θέλουν έναν υπουργό που να εφαρμόζει μια γενική πολιτική, τον θέλουν του χεριού τους. Μπορεί οι ίδιοι να μην το έχουν καταλάβει, πάντως, χωρίς την ανοχή των εφοπλιστών, δε γίνεσαι υπουργός Ναυτιλίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ