Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΘΥΤΥΠΙΑ»
Βρήκαν κλειστό το εργοστάσιο

«Κλειδωμένο» βρήκαν χτες το εργοστάσιο οι 20 εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Ελληνική Βαθυτυπία» (τυπώνει εύκαμπτα υλικά συσκευασίας) από τους ιδιοκτήτες Σ. Ατματζίδη και Φ. Παππά. Οι εργαζόμενοι από την περασμένη Παρασκευή και λίγο πριν σχολάσουν έλαβαν μια ανακοίνωση της εργοδοσίας με την οποία τους ενημέρωνε ότι έχει καταθέσει αίτηση παύσης πληρωμών στο Πρωτοδικείο, η οποία θα εκδικαστεί στις 12 Νοέμβρη. Χτες όμως και πριν ακόμα συζητήσουν με την εργοδοσία τι ακριβώς θα γίνει, βρέθηκαν έξω από τον φυσικό τους χώρο, αφού βρήκαν τις πόρτες του εργοστασίου κλειδαμπαρωμένες. Η αγανάκτηση και η οργή για τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετώπισε η εργοδοσία μετά από τόσα χρόνια δουλιάς (14 έως και 36 χρόνια ο παλιότερος) έφερε και την άμεση απόφασή τους να αντιδράσουν αγωνιστικά. Ετσι ήδη από χτες με βάρδιες μπροστά στην πύλη περιφρουρούν το εργοστάσιο σε 24ωρη βάση, αποφασισμένοι να παλέψουν για το δικαίωμά τους στην εργασία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες Φ. Παππάς, ο οποίος έχει και τη διοίκηση της επιχείρησης, το μόνο που τους είχε πει προκλητικά την Παρασκευή είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο και γι' αυτό φταίνε οι εργαζόμενοι, επειδή όταν δεν τους πλήρωνε και όταν αξίωσε να κάνει περικοπές στους μισθούς έκαναν στάσεις εργασίας! Μάλιστα, επιστράτευσε και την αστυνομία προκειμένου να τον ...«βοηθήσει» να διώξει τους εργαζόμενους, κάτι που τελικά δεν κατάφερε. Οι εργαζόμενοι είχαν υποπτευθεί ότι κάτι σχεδιάζεται από την εργοδοσία, καθώς τις τελευταίες 15 ημέρες δεν τους έδινε υλικά να εργαστούν και είχε παγώσει την παραγωγή παρά τις μεγάλες παραγγελίες, που έτσι κι αλλιώς ποτέ δε σταμάτησαν να υπάρχουν στην επιχείρηση, που είναι από τις πιο παλιές και πιο γνωστές στο χώρο, με πελάτες μεγάλες πολυεθνικές.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει την εργοδοσία που σφράγισε το εργοστάσιο και πέταξε τους εργαζόμενους, με στόχο προφανώς όπως σημειώνει να πάρει τα εμπορεύματα και τις μηχανές προς άγνωστη κατεύθυνση. Η πτώχευση της επιχείρησης, σημειώνει η Ομοσπονδία, εντάσσεται κι αυτή στην επίθεση του κεφαλαίου στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, αφού τους πετά στην ανεργία μετά από 20 και 30 χρόνια δουλιάς και διακόπτει βίαια την ασφαλιστική τους σχέση, στερώντας τους το δικαίωμα της συνταξιοδότησης. Καταλήγοντας η Ομοσπονδία ζητάει την άμεση παρέμβαση κυβέρνησης και υπουργείου Εργασίας για το σταμάτημα των παράνομων και αντεργατικών ενεργειών της επιχείρησης και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε ενεργό συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τους απολυμένους συναδέλφους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ