Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑΡΙΑ - ΦΟΥΡΝΟΙ
Χωρίς απαντήσεις στις άμεσες ανάγκες

Χωρίς καμιά ουσιαστική απάντηση στις άμεσες διεκδικήσεις τους για τη βελτίωση των υγειονομικών υπηρεσιών στην Ικαρία και στους Φούρνους έφυγαν χτες βράδυ απ' το υπουργείο Υγείας οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία (ΕΑΥ) στην περιοχή. Μάλιστα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έδειξε ακατάδεκτη απέναντι στους Ικαριώτες της Αθήνας που πραγματοποίησαν μια μαχητική συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Υγείας. Ετσι, η συνάντηση έγινε με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Χ. Σοφιανό, ο οποίος, ύστερα από μια αρκετά μεγάλη συζήτηση, εξέφρασε την πρόθεση να μετατραπεί το Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών σε Πολυδύναμο.

Πριν απ' τη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση στο Μουσείο, που οργάνωσε η ΕΑΥ και ακολούθησε μαχητική πορεία προς το υπουργείο Υγείας με συνθήματα: «Δωρεάν, δημόσια και λαϊκή υγεία, να πληρώσουν τώρα κράτος και εργοδοσία» και «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στηρίζουν το κεφάλαιο, πουλάνε την υγεία». «Δεν έχουμε αυταπάτες. Στα πλαίσια της εφαρμοζόμενης πολιτικής που έχει στόχο την εμπορευματοποίηση της Υγείας, δε θα μπορέσουν να υπάρξουν οι απαιτούμενες υποδομές και υπηρεσίες», τόνισε ο Νίκος Λάρδας, αντιδήμαρχος Αγίου Κηρύκου. Ο Σωτήρης Λέγγας, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων Νοσοκομείου Ικαρίας, αναφέρθηκε αναλυτικά στις τεράστιες ελλείψεις που έχει η επαρχία της Ικαρίας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, ενώ στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Την ίδια ώρα έγινε μεγάλη συγκέντρωση στον Εύδηλο της Ικαρίας με κεντρικό ομιλητή τον δήμαρχο Στ. Σταμούλο. Την εκδήλωση άνοιξε ο δημοτικός σύμβουλος Στ. Κουντούπης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Ευγενία Μανώλη, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Ικαρίας του ΚΚΕ. Ιδιαίτερα μαχητική ήταν η παρουσία των μαθητών των Ραχών, που χαιρέτισαν στην εκδήλωση. Χαιρετισμό απηύθυνε στη συγκέντρωση και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των Ραχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ