Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Δηλώνουμε εθελοντές μαχητές του ΠΑΜΕ

«Δε θέλουμε απλά καλεσμένους στη γιορτή μας. Θέλουμε νέους, που αποφασιστικά μαζί με το ΠΑΜΕ θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να αλλάξουμε την κατάσταση. Για τη ζωή που μας ανήκει»! Και αυτό θα πάρει «σάρκα και οστά» με τη σκληρή και συλλογική δουλιά, με τον καθημερινό αγώνα στα γιαπιά, στα εργοστάσια, στα καταστήματα, για να πειστεί ο νέος εργάτης για το δίκιο και τη ρεαλιστικότητα των διεκδικήσεών του. Για να πειστεί ο νέος εργάτης ότι ο αγώνας και η συστράτευση με το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι μονόδρομος. Η νέα βάρδια της εργατικής τάξης δηλώνει ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δηλώνει εθελοντής μαχητής του ΠΑΜΕ. Δηλώνει ότι θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ορμή τη μάχη για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Αυτήν τη δέσμευση ανέλαβαν χτες νέοι εργάτες που πλημμύρισαν με τα νιάτα τους την αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, συμμετέχοντας σε εκδήλωση της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ, με θέμα: «Καταδικάζουμε τον εθελοντισμό στην υποταγή. Γινόμαστε εθελοντές μαχητές του ΠΑΜΕ. Αρνούμαστε την εργασιακή ειρήνη. Οργανώνουμε μαζί με το ΠΑΜΕ την πάλη για τα δικαιώματά μας». Μια εκδήλωση που προέκυψε από τη δράση της Γραμματείας όλο το προηγούμενο διάστημα. Μια εκδήλωση που χτες μέτρησε το στήσιμο νέων επιτροπών στα σωματεία. Που οδήγησε στην απόφαση για ενίσχυση της Γραμματείας και με άλλους νέους εργάτες.

Στόχοι για το επόμενο εξάμηνο: Μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου και στα συλλαλητήρια. Πρωτοβουλίες για το ζήτημα της ανεργίας. Εκδήλωση για το εργατικό κίνημα. Εκδηλώσεις για το γιορτασμό της 1ης του Μάη. Εβδομαδιαίο αφιέρωμα στον εργατικό κινηματογράφο. Οργάνωση αθλητικών τουρνουά.

Στη χτεσινή εκδήλωση εκτός από την κατάθεση των προβλημάτων, όπως εντατικοποίηση, μερική απασχόληση, απλήρωτη δουλιά, απλήρωτη υπερωρία, εργασιακή ανασφάλεια, έγινε πλούσια συζήτηση γύρω από τις αιτίες και τη διέξοδο. Αποτέλεσε βήμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής που αφαιρεί κατακτήσεις και δικαιώματα από την εργατική τάξη για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. Που διαμορφώνει τη νέα πραγματικότητα, όπου οι νέοι που θα μπαίνουν στην παραγωγή θα είναι χωρίς κανένα δικαίωμα παρά μόνο θα δουλεύουν σαν σκλάβοι για τα αφεντικά. Αποτέλεσε βήμα καταδίκης των συμβιβασμένων ηγεσιών στο συνδικαλιστικό κίνημα που υποθηκεύουν τα όνειρά τους. Που ξεπουλούν τα πάντα. Που προσπαθούν να πείσουν τους νέους να καταφύγουν στον ατομισμό, στο συμβιβασμό, στη ρουφιανιά, στο προσωπικό βόλεμα. Αποτέλεσε βήμα ενίσχυσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ.

«Χρειάζεται να δουλέψουμε με ζωντάνια και αισιοδοξία. Μέσα από τις επιτροπές νέων να βοηθήσουμε την εργαζόμενη νεολαία να μην εγκλωβίζεται, να συνειδητοποιεί ποιος είναι ο ένοχος. Να βοηθήσουμε να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του ΠΑΜΕ. Να συγκρούεται οργανωμένα μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ενάντια στο κεφάλαιο και στις επιλογές του», υπογράμμισε η Β. Μουκάνου, από το ΠΑΜΕ.

Σε μια σύντομη τοποθέτηση ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, χαρακτήρισε εξαιρετική τη χτεσινή πρωτοβουλία. Είπε ότι αυτή η προσπάθεια της Γραμματείας Νέων αποτελεί ακόμα ένα βήμα στη μάχη που δίνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να εδραιώσει τις θέσεις του και να πολλαπλασιάσει τις δυνάμεις του στη νεολαία, το παρόν και το μέλλον του κινήματος. Αναφέρθηκε στις σπουδαίες, όπως είπε, σελίδες που έχει γράψει η νεολαία στην ιστορία του εργατικού κινήματος, αλλά και στη μάχη που γινόταν πάντα για το ποιος θα την κερδίσει. Αναφερόμενος στην προσπάθεια των συμβιβασμένων δυνάμεων να πείσουν τη νέα γενιά ότι δεν πρέπει να αγωνίζεται, υπογράμμισε: «Η ιστορία δείχνει ότι αξίζει τον κόπο να στρατευτείτε. Η προσφορά στον αγώνα έχει ουσία και περιεχόμενο. Διαμορφώνει ζωή γεμάτη συναισθήματα. Δίνει τη δυνατότητα να συνεισφέρεις στη μάχη για να γίνουν τα όνειρα πραγματικότητα. Συγκροτούμε τη δική μας έπαλξη, τη δική μας άμυνα και την οργάνωση της αντεπίθεσής μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ