Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποιήσεις για Κοινωνική Ασφάλιση - Ωράριο

Την Τετάρτη 5 Νοέμβρη συλλαλητήρια σε Γιάννενα, Ηγουμενίτσα, Αγρίνιο

Κινητοποιήσεις σε Γιάννενα, Ηγουμενίτσα και Αγρίνιο έχουν προγραμματιστεί την Τετάρτη 5/11, που έχει οριστεί ως μέρα διαμαρτυρίας των φορέων της Βορειοδυτικής Ελλάδας, ενάντια στην ανατροπή των κεκτημένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων και στην απελευθέρωση του ωραρίου. Ετσι, για αύριο έχει αποφασιστεί:

  • Γιάννενα, 7.30 μ.μ., Επιμελητήριο Ιωαννίνων (Αραβαντινού 5)
  • Ηγουμενίτσα, 7 μ.μ., Επιμελητήριο Θεσπρωτίας
  • Αγρίνιο, 6 μ.μ., Δημοτικό Θέατρο.

Υπενθυμίζεται ότι φορείς της Βορειοδυτικής Ελλάδας (Εμπορικοί Σύλλογοι, Επιμελητήρια, Εργατικά Κέντρα, Σύλλογοι και Ομοσπονδίες των ΕΒΕ) είχαν αποφασίσει ομόφωνα, σε σύσκεψη που έγινε στην Πρέβεζα, το παρακάτω πλαίσιο δράσης κλιμακούμενων κινητοποιήσεων: Εκτακτες συνεδριάσεις των ΔΣ για συντονισμό τους σε επίπεδο νομού. Συσκέψεις, συνελεύσεις των Σωματείων. Διακίνηση ενημερωτικού υλικού στα μέλη, σε άλλους φορείς, στο σύνολο της κοινωνίας και των κατοίκων. Ενώ η Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2003 καθορίζεται σαν ημέρα διαμαρτυρίας σε όλη την περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, με οποιαδήποτε μορφή αποφασίσουν οι τοπικοί φορείς κατά νομό.

Το ψήφισμα στάλθηκε στα δευτεροβάθμια όργανα των άλλων περιοχών για αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Ενώ απηύθυναν και πρόταση - κάλεσμα στις τριτοβάθμιες οργανώσεις ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ και την ΚΕΕ για άμεση εξαγγελία πανελλαδικής απεργίας τέλη Νοέμβρη. Την ίδια χρονική περίοδο, το συντονιστικό αγώνα των φορέων της περιοχής, εκτιμώντας τις εξελίξεις, να καθορίσει την περαιτέρω κλιμάκωση των αγώνων, με απεργιακή κινητοποίηση στην περιοχή, είτε σε συντονισμό με άλλες περιοχές ή με την ένταξή της σε πανελλαδική αντίστοιχη.

Κοινή, ομόφωνη εκτίμηση της σύσκεψης ήταν ότι η κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητα αρνητική στις προθέσεις της. Ετσι, υποβαθμίζει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης και οδηγεί στην ομηρία των ασφαλισμένων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι η νέα επέλαση κατά των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων αναπτύσσεται με αιχμή του δόρατος το ωράριο λειτουργίας και την απελευθέρωσή του. Κάτι που οδηγεί σε γιγαντισμό των υπερκαταστημάτων και σε ομαδικό κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων. Σε παραπέρα υπονόμευση των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, με καθολική εφαρμογή της ωρομίσθιας απασχόλησης και με τις πλέον ακραίες μορφές εκβιασμού και εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, τέλος, αγωνιστική διεκδίκηση για αναβαθμισμένη, δημόσια, καθολική και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία, Πρόνοια, με παροχές υψηλού επιπέδου και υπηρεσίες δωρεάν και ισότιμες για όλους. Αγώνας ενάντια στον εκτοπισμό και τον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων και τη μονοπώληση της αγοράς από ελάχιστα μεγαλοκαταστήματα και πολυεθνικές αλυσίδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ