Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πλάτες για διαρκή λιτότητα

Τα «άδεια ταμεία» και την «καμένη γη» αναδεικνύει διαρκώς η ηγεσία της ΝΔ, προκειμένου να δείξει την «αναγκαιότητα» μιας «συνεπούς» νεοφιλελεύθερης διαχείρισης, με παράταση της λιτότητας και «διαρθρωτικές αλλαγές». Ταυτόχρονα επιχειρεί να «εκθέσει» την κυβέρνηση ως «ανίκανο» διαχειριστή αυτής της πολιτικής.

Επιχειρώντας να μεταθέσει το πεδίο της δικομματικής αντιπαράθεσης στα «πραγματικά προβλήματα», η ηγεσία της ΝΔ άδραξε την ευκαιρία της δημοσιοποίησης των στοιχείων που δείχνουν τριπλασιασμό του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού στο εννιάμηνο του 2003, προκειμένου να ασκήσει κριτική «από τα δεξιά». Στην πραγματικότητα έρχεται να βάλει πλάτες στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, ευθυγραμμιζόμενη με την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως εκφράστηκε διά του αντιπροέδρου της Λ. Παπαδήμου.

«Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την οικονομία», σχολίασε ο Θ. Ρουσόπουλος, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Σημίτης είχε πει ότι το 2003 το έλλειμμα θα ήταν 5,3 δισ. ευρώ. Ακόμα δεν έχει τελειώσει ο χρόνος και το έλλειμμα έχει φτάσει ήδη τα 6,5 δισ. ευρώ». «Δυστυχώς, οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών συνεχίζουν να χάνονται στις μαύρες τρύπες της αδιαφάνειας και της κακοδιαχείρισης», αποφάνθηκε, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής.

Τη δικαίωση της Κομισιόν, η οποία σε πρόσφατη έκθεσή της είχε προβλέψει ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το 2004 θα είναι διπλάσιο (2,4%) από αυτό προβλέπει η κυβέρνηση, επισήμανε στη δική του δήλωση ο αρμόδιος συντονιστής Γ. Αλογοσκούφης. Σχολιάζοντας τα ανατριχιαστικά, όπως τα χαρακτηρίζει, στοιχεία για τη χρήση ειδικών λογαριασμών εκ μέρους της κυβέρνησης, σημείωσε ότι «στην ουσία συνιστούν έναν παράλληλο, κρυφό προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση τρεχουσών δαπανών του ελληνικού δημοσίου». Καταλήγοντας, εκτίμησε ότι «η δημοσιονομική ισορροπία έχει διαταραχτεί επικίνδυνα και ότι δημιουργούνται μεγάλοι κίνδυνοι για την οικονομία και τη χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ