Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα καιρικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΦΗΣΤΕ, ΑΦΗΣΤΕ, κύριοι του ΥΠΕΧΩΔΕ και της κυβέρνησης. Ξέρουμε! Πρόκειται για ένα ακόμα πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο. Ακριβώς, ένα τέτοιο έπνιξε χτες και πάλι την Αττική, προκάλεσε προβλήματα στις Εθνικές Οδούς και καθιζήσεις ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Διότι πώς να περάσει από το μυαλό των αρμόδιων και της πολιτικής προστασίας (που είναι μονίμως σε επιφυλακή) ότι μπορεί να βρέξει στις αρχές Νοέμβρη. Πρέπει να έχει κανείς τεράστια φαντασία για να υποθέσει κάτι τόσο απρόσμενο.

Οπως και να έχει πάντως, ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε στην εντέλεια: Εκαναν μάγια και δεν έβρεξε τόσο ώστε να πλημμυρίσει εντελώς η Χαμοστέρνας και η Καλλιρρόης. Σχηματίστηκαν απλώς «λιμνάζοντα ύδατα» βάθους ενός μέτρου, ώστε να θεωρείται ο δρόμος οριακά βατός. Τα συγχαρητήριά μας...

«ΔΕΝ ΑΠΗΧΕΙ τις απόψεις και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» το αποτέλεσμα της έρευνας του Ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες της ΕΕ θεωρούν το Ισραήλ πρώτο και τις ΗΠΑ δεύτερες στις απειλές κατά της παγκόσμιας ειρήνης. Αυτά δήλωσε περίλυπος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι!

Αλήθεια, του είπε κανείς ότι οι απόψεις και η πολιτική της Επιτροπής απηχούν τις απόψεις των πολιτών της Ευρώπης γενικότερα, για να συμβεί αυτό και στο συγκεκριμένο θέμα; Μάλλον περίεργη άποψη έχει για την Επιτροπή του, λες και δεν ξέρει ποιων τις θέσεις εξυπηρετεί.


Γρηγοριάδης Κώστας

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαπίστωσε και έντονο... αντισημιτισμό στα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, το οποίο όλως παραδόξως μας προέκυψε από έναν οργανισμό σαν τη Γιουροστάτ, δηλαδή, την επίσημη στατιστική της Κομισιόν. Προφανώς, ο πρόεδρος ανακάλυψε ένα... πρόβλημα που πρέπει η επιτροπή να επιλύσει!

Πάντως, από τη σκοπιά του, ίσως, να έχει δίκιο. Οντως, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα: Την αντίθεση των λαών της Ευρώπης στις επιλογές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ