Σάββατο 8 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Περιφερόμενος θίασος

Αυτή τη φορά ήταν η Καλλιθέα. Με ψαλίδια, κορδέλες και πολλά ταρατατζούμ έγιναν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου σταθμού του ηλεκτρικού. Φυσικά τα κανάλια ήταν όλα εκεί σε πλήρη διάταξη, «αξιολογώντας» ότι η κοπή της κορδέλας από τον κ. καταλληλότερο είναι είδηση, την ίδια στιγμή που αποκρύπτονται σημαντικές ειδήσεις από τους πολίτες, για να αποδειχτεί άλλη μια φορά ο ρόλος των ΜΜΕ ότι δεν είναι άλλος, από την προπαγάνδιση του έργου της υπό βύθιση γαλέρας του εκσυγχρονισμού. Ομως είναι γραμμάτια (άδειες, δάνεια, κρατικές διαφημίσεις) που θα πρέπει να εξοφληθούν. Η όλη εικόνα θυμίζει τα αλησμονήτου μνήμης επίκαιρα που προβάλλονταν στους κινηματογράφους πριν από τις ταινίες δείχνοντας το «τιτάνιο έργο» της εθνοσωτηρίου (έτσι ονόμαζε η χούντα το έργο της). Η λέξη αίσχος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αν δεν είχε χάσει εντελώς το νόημά της στις μέρες που ζούμε.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Ανακάλυψαν το κλοφέν στο γάλα

Σάλος σε μερίδα του Τύπου ύστερα από έρευνα που εντόπισε κλοφέν σε δείγματα γάλακτος. Οχι πως δεν είναι σημαντικό το ζήτημα. Είναι και παραείναι. Αλλά βρε παιδιά παρόμοιες έρευνες έχουν γίνει εδώ και 15 χρόνια χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός αρμοδίου. Εσείς τώρα το πήρατε χαμπάρι;

Με τις πρώτες βροχές

Χαμός στο Λεκανοπέδιο με την πρώτη βροχή. Για άλλη μια φορά πλημμύρισαν οι δρόμοι, σταμάτησε η συγκοινωνία και απειλήθηκαν ζωές. Η ισχυρή Ελλάς του κ. Σημίτη!

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Μύθος και πραγματικότητα των αγροχημικών

Κάπως έτσι θα μπορούσαν να ονομαστούν οι εργασίες του γεωπόνου από την Κατερίνη κ. Κωσταργύρη. Μια σειρά εργασιών του για τον καπνό, την καστανιά, τον ρόλο των ζιζανιοκτόνων και των μεταλλαγμένων φυτών, των νόστιμων προϊόντων που δεν είναι βιολογικά, για τα αγροχημικά που δεν απειλούν το περιβάλλον και τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγικότητας των αλπικών και ζεστών βοσκοτόπων της χώρας μας αποκαλύπτουν τον πλούτο της επιστημονικής γνώσης που συχνά μένει στα συρτάρια και δεν αξιοποιείται όπως πρέπει (για λόγους ευνόητους). Σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε από τη στήλη τις εργασίες αυτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ