Σάββατο 8 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αθώωση της Σωτηροπούλου ζήτησαν οι συνήγοροί της

Την αθώωση της Αγγελικής Σωτηροπούλου ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισής της, Δάφνη Βαγιανού και Ιωάννα Κούρτοβικ, με τις αγορεύσεις τους -που ολοκληρώθηκαν χτες- στη δίκη της «17Ν».

Η Δ. Βαγιανού αναφέρθηκε αναλυτικά στις κατηγορίες που βαραίνουν την εντολέα της, σημειώνοντας ότι από την αποδεικτική διαδικασία που ακολουθήθηκε σ' όλη τη διάρκεια της πολύμηνης δίκης δεν αποδείχτηκε η συμμετοχή της στη «17Ν». «Το μοναδικό στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία και με το οποίο έχετε να κρίνετε την όποια σχέση της Αγγ. Σωτηροπούλου με την οργάνωση που δικάζετε, είναι η σχέση της με τον άντρα της», είπε στη συνέχεια, όταν πήρε το λόγο, η Ι. Κούρτοβικ. Πρόσθεσε δε ότι η κατηγορουμένη δε θα μπορούσε να συμμετέχει στην οργάνωση γιατί δε θα μπορούσε ποτέ ο Δ. Κουφοντίνας «ένας άνθρωπος με αυτό το ήθος, με αυτήν την προσωπικότητα να εμπλέξει σε μία τέτοιας επικινδυνότητας ιστορία τη γυναίκα του, που τύχαινε να είναι και μητέρα του παιδιού του». Στη συνέχεια η Ι. Κούρτοβικ κάλεσε τους δικαστές να αποδείξουν ποια είναι η επιπλέον σχέση της Σωτηροπούλου με τη «17Ν», πέρα της σχέσης της με τον Δ. Κουφοντίνα, πράγμα που αν δεν το κάνουν δεν μπορούν να την κρίνουν ένοχη.

Αναφορικά με το αποτύπωμα της κατηγορουμένης σε σταθερό σημείο του διαμερίσματος της οδού Δαμάρεως, η συνήγορος επισήμανε ότι το διαμέρισμα χρησιμοποιούνταν και σαν μέρος διαμονής χωρίς εμφανή στοιχεία που να προδίδουν την παρουσία της «17Ν», με αποτέλεσμα ο ανυποψίαστος επισκέπτης να μην αντιλαμβάνεται περί τίνος επρόκειτο. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από το δικαστήριο να αποδείξει ότι υπάρχει πραγματική αιτιώδης αλληλουχία που συνδέει το αποτύπωμα με ενδεχόμενη συμμετοχή της εντολέα της στη «17Ν».

Απαντώντας στο αντικειμενικό ερώτημα, γιατί τελικά ενεπλάκη από τις διωκτικές αρχές η Αγγ. Σωτηροπούλου στην υπόθεση της «17Ν», η Ι. Κούρτοβικ είπε ότι δύο είναι οι λόγοι: ο ένας είναι «η σκοπιμότητα εκείνη που ήθελε όμηρο τον Δημήτρη Κουφοντίνα αυτής της δίκης κι άλλων καταθέσεων». Ο δεύτερος λόγος «ήταν το κλίμα που καλλιεργήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι» με την τρομοϋστερία και τα σχετικά επακόλουθα. «Το μόνο πράγμα που διεκδικούμε είναι το δίκιο. Στο όνομα του δίκιου και του δίκαιου πιστεύουμε ότι η Αγγελική είναι αθώα και πρέπει να αθωωθεί», κατέληξε η συνήγορος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ