Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Στο μικροσκόπιο η 11η Σεπτεμβρίου;

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Σε συμφωνία με το Λευκό Οίκο, προκειμένου να της παράσχει απόρρητα έγγραφα, κατέληξε η ανεξάρτητη ομοσπονδιακή επιτροπή, που ερευνά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Με τη συμφωνία η επιτροπή θα αποκτήσει πρόσβαση στις αναφορές, που δίνονταν καθημερινά στον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους τις βδομάδες που προηγήθηκαν των επιθέσεων. Αλλωστε, το 2002, ο Λευκός Οίκος είχε παραδεχτεί ότι, τον Αύγουστο του 2001 ο Μπους είχε λάβει μια αναφορά, που προειδοποιούσε ότι η Αλ Κάιντα πιθανόν να επιχειρούσε αεροπειρατείες. Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή χαρακτηρίζει τη συμφωνία ικανοποιητική και χρήσιμη για «να κάνουμε σωστά τη δουλιά μας», ενώ το πόρισμά της αναμένεται τον Μάη του 2004.

Πάντως, με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Στίρινγκ, επιτροπή που έχουν συστήσει οι οικογένειες και οι συγγενείς των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, εκφράζει το έλασσον την αμφιβολία της για τη συμφωνία που επιτεύχτηκε. Η Επιτροπή Στίρινγκ που παρακολουθεί τις έρευνες που διεξάγονται, τόνισε ότι με τη συμφωνία μεταξύ του Λευκού Οίκου και της ανεξάρτητης ομοσπονδιακής επιτροπής δίνεται μόνο περιορισμένη πρόσβαση στα απόρρητα έγγραφα, γεγονός που είναι απαράδεκτο. «Το πλήρες, επίσημο και τελικό κείμενο της συμφωνίας πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα»...«ούτως ώστε ο αμερικανικός λαός να πληροφορηθεί όλες τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς που συμπεριλαμβάνονται ώστε να μπορεί να κρίνει και το τελικό πόρισμα της έρευνας», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ