Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Κάλεσμα στις εκλογές και τους αγώνες

Να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές των αγροτικών συλλόγων που αρχίζουν αύριο 15 του Νοέμβρη και θα κρατήσουν έως 31/12/2003, καλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας τους μικρομεσαίους αγρότες.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει πως χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά στο νομό ξεκληρίστηκαν, η παραγωγή συρρικνώνεται, οι επιδοτήσεις μειώνονται και αν υιοθετηθούν οι αλλαγές που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τρία βασικά ελληνικά προϊόντα, το λάδι, το βαμβάκι και τον καπνό, θα αλλάξει ριζικά το τοπίο της ελληνικής γεωργίας.

Η Ομοσπονδία καλεί την αγροτιά του νομού, μέσα από τις εκλογές των αγροτικών συλλόγων να προετοιμαστούν αγωνιστικά για να συμμετάσχουν μαζικά στις νέες κινητοποιήσεις που θα οργανώσει το συνεπές αγωνιστικό αγροτικό κίνημα. Τονίζει πως όλα αυτά τα χρόνια η Ομοσπονδία στάθηκε μπροστάρης στους αγώνες του νομού. Μαζί με την ΠΑΣΥ συντόνισε τους αγώνες της με αυτούς της υπόλοιπης Ελλάδας.

Τέλος, τονίζει ότι οι νέοι αγώνες που θα οργανωθούν θα πρέπει να στοχεύουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων για την επιβίωση της αγροτιάς. Ακόμα, στην ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης, στην ανάδειξη των πολιτικών αιτιών που οδηγούν στα σημερινά αδιέξοδα και στην υπόδειξη των πολιτικών ενόχων για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική περιφέρεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ