Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»
Πρωτοβουλίες για το μητροπολιτικό πάρκο

Συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με φορείς της Θεσσαλονίκης, για την αξιοποίηση των χώρων του Γ' Σώματος Στρατού και τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στο κέντρο της πόλης, αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», αποτελούμενη από τους δημοτικούς συμβούλους Αγ. Σαχίνη και Γ. Μπουτάρη και το μέλος της γραμματείας Γ. Κοσμίδη, συναντήθηκε με το ΓΓ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Ηλία Λιακόπουλο και το δήμαρχο Καλαμαριάς Χρ. Οικονομίδη.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας βρήκε ενδιαφέρουσα την πρόταση και δεσμεύτηκε να τη συζητήσει σε κυβερνητικό επίπεδο. Αντίστοιχα, ο δήμαρχος Καλαμαριάς δήλωσε τη συμφωνία του με την πρόταση και δεσμεύτηκε ότι θα τη μεταφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στις συναντήσεις συζητήθηκε η πρόταση της δημοτικής παράταξης, για την αναγκαιότητα συντονισμένα όλοι οι φορείς της πόλης να διεκδικήσουν τη μη εγκατάσταση του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου στο Γ' Σώμα Στρατού, τονίζοντας την αντίθεση του λαού της πόλης σ' αυτή την απόφαση της κυβέρνησης. Επίσης, να διεκδικήσουν τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου και πολιτισμού σε συνδυασμό με την εγκατάσταση του δημαρχιακού μεγάρου στο παραδοσιακό κτίριο του Γ' Σώματος Στρατού ώστε να μη χαθεί και ο τελευταίος ελεύθερος χώρος στο κέντρο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ