Κυριακή 16 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαπίστωσαν καταστροφή αλλά δεν αποζημίωσαν

Πλημμυροπαθείς μιλούν με τη συντάκτρια του «Ρ».
Πλημμυροπαθείς μιλούν με τη συντάκτρια του «Ρ».
Μία από τις υποθέσεις που αποκαλύπτουν το... μεγαλείο της κυβερνητικής υποκρισίας είναι αυτή της εταιρίας αντιπροσωπείας και διανομής ειδών ψύξης, «Α. ΚΟΡΡΕ και ΣΙΑ», στο Μοσχάτο.

Η επιχείρηση υπέστη ζημιές σε όλες τις πλημμύρες, όπως αναφέρει η Αργυρώ Σταύρου - Κορρέ, που υπογράμμισε στο «Ρ» πως όλες οι Επιτροπές κατέγραψαν ολική καταστροφή (σ.σ. το σχετικό πόρισμα είναι στη διάθεση της εφημερίδας). Μόνο για τις ζημιές από την πλημμύρα του Σεπτέμβρη του 2002, οι μηχανικοί της Νομαρχίας κατέγραψαν ζημιά σε εμπορεύματα και φορτηγό αυτοκίνητο 22.688 ευρώ (7.730.936 δρχ.), από τα οποία η επιχείρηση δεν πήρε τίποτα!

Οπως εξηγεί στο «Ρ» ο διευθυντής του ΕΟΜΜΕΧ (φορέας αρμόδιος για την καταβολή των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις) Α. Τσουφάκης, μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η απαραίτητη κοινή υπουργική απόφαση από τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ. Υπάλληλος του ΠΕΧΩΔΕ απάντησε στο «Ρ» πως τέτοια ΚΥΑ δεν πρόκειται να εκδοθεί, γιατί δεν εκτιμάται ότι υπήρξαν ζημιές...

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών απάντησε ότι δεν αναμένεται τέτοια απόφαση, προσθέτοντας ταυτόχρονα πως δεν υπάρχει καμία διάταξη που να ρυθμίζει την καταβολή του 70% της ζημιάς σε επιχειρήσεις με τη μορφή άτοκου δανείου. Ιδού λοιπόν, ανάγλυφη όχι μόνο η γραφειοκρατία αλλά κυρίως η κοροϊδία με την οποία η κυβέρνηση απαντά στους πλημμυροπαθείς!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ