Τρίτη 18 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΠΗΛΕΙΑ - ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ»... «Το χθες, με αφορμή την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μας εμπνέει και μας διδάσκει. Το σήμερα, με όσα πετύχαμε, μας δίνει τη δύναμη να αγωνιστούμε με αυτοπεποίθηση για ένα καλύτερο αύριο. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου μεταφράζεται σε συνεχή αγώνα για ουσιαστική πρόοδο με εκσυγχρονισμό και αλλαγή πρακτικών και νοοτροπίας... Η όποια καθυστέρηση στην πορεία της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού θα είναι ολέθρια για το μέλλον και αντίθετη στο πνεύμα που χαρακτήρισε την εξέγερση του Πολυτεχνείου 30 χρόνια πριν» (Κ. Σημίτης - άρθρο στα «ΝΕΑ»).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ... «Πέρασε ουσιαστικά και τυπικά στην Ιστορία η πριν από τριάντα χρόνια λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, που κύριο αίτημά της είχε τη δημοκρατία, δηλαδή την ελεύθερη έκφραση της βούλησης του λαού. Εναν ακριβώς χρόνο μετά την εξέγερση, στις 17 Νοεμβρίου 1974, λίγους μήνες μετά την κατάρρευση της τυραννίας, ο ελληνικός λαός ψήφιζε ελεύθερα, δηλαδή αποφάσιζε ο ίδιος για τη διακυβέρνησή του. Το αίτημα της εξέγερσης ικανοποιήθηκε, αλλά υπάρχει πάντοτε αίτημα για περισσότερη και πιο ουσιαστική δημοκρατία, για περισσότερες ελευθερίες, για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

ΤΑ «ΙΔΑΝΙΚΑ»... «Κάθε χρονιά το Πολυτεχνείο ξαναζωντανεύει μέσα από τις αυθόρμητες εκδηλώσεις χιλιάδων πολιτών και χιλιάδων νέων, γονιμοποιώντας στη νέα γενιά και σε μια περίοδο έντονου ατομισμού και κοινωνικής αδιαφορίας τα ιδανικά της συλλογικότητας, της ελευθερίας και της συμμετοχής!» (Από το άρθρο των «ΝΕΩΝ»).

ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ: «Οπως λοιπόν ορίζεται στην απόφαση-πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αυτές οι πράξεις θα τιμωρούνται πλέον σε όλα τα κράτη-μέλη ως τρομοκρατικές, όταν επιφέρουν σοβαρή βλάβη σε μια χώρα ή σε έναν διεθνή οργανισμό και έχουν ως σκοπό τον σοβαρό εκφοβισμό του πληθυσμού ή τον παράνομο εξαναγκασμό μιας δημόσιας αρχής ή ενός διεθνούς οργανισμού να προβούν σε πράξη ή να απόσχουν από αυτήν ή την σοβαρή αποσταθεροποίηση ή καταστροφή των συνταγματικών, πολιτικών, οικονομικών ή κοινωνικών δομών μιας χώρας» (Φ. Πετσάλνικος - «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ