Τρίτη 18 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκτός ΠΑΣΟΚ ο Στ. Παπαθεμελής

Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Στέλιος Παπαθεμελής. Αυτό ανακοίνωσε προχτές Κυριακή στην τελετή εγκαινίων των νέων του γραφείων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σε ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές είπε ότι αυτό θα το ανακοινώσει στην πορεία προς τις εκλογές, διευκρίνισε πάντως πως δε θα πάει σπίτι του. Δίπλα του βρέθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κυριάκος Σπυριούνης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δε θα είναι υποψήφιος βουλευτής με αρχηγό του ΠΑΣΟΚ τον Κ. Σημίτη και επιφυλάχτηκε για περισσότερες διευκρινίσεις.

Αιτιολογώντας την αποχώρησή του ο Στ. Παπαθεμελής, μεταξύ άλλων, ανέφερε στη δήλωσή του: «Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ των κοινωνικών και πατριωτικών οραμάτων του Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι ένα καθ' ολοκληρίαν μεταλλαγμένο κόμμα. Διατηρεί απλώς υπολείμματα σοσιαλιστικής ρητορείας, αλλά στην πράξη είναι σοσιαλφιλελεύθερο. Η εξουσιαστική ομάδα κυβερνά με μεθόδους, αντιλήψεις και συμπεριφορές ξένες προς την ιδεολογία και τις θεμελιώδεις αρχές του Κινήματος. Η λαϊκή βάση διαπιστώνει ότι τα στελέχη της εξουσίας έγιναν κατεστημένο στη θέση του κατεστημένου που υποτίθεται φιλοδοξούσαν να θέσουν υπό έλεγχο και αισθάνεται προδομένη. Η φτώχεια και οι ανισότητες πολλαπλασιάζονται, η ανεργία διογκώνεται, το κοινωνικό κράτος με τις ρωγμές στο ασφαλιστικό σύστημα κλυδωνίζεται, οι νέοι, κατ' εξοχήν αυτοί, αδυνατούν να βρουν μια αντάξια θέση απασχόλησης». Εξάλλου, ανέφερε πως «η ηγεσία λειτουργεί με τη λογική της φατρίας», πως «η διαφθορά, που στις υγιείς περιόδους εμφανίζεται μόνο ως εξαίρεση, αφέθηκε να εξελιχθεί σε γενικευμένο δομικό φαινόμενο». Επίσης σημείωσε πως «η παρούσα ηγεσία δε θέλει ή δεν μπορεί να εκπροσωπήσει το δημόσιο, το εθνικό και το κοινό συμφέρον. Ταυτόχρονα αποποιείται και συστηματικά και κατ' εξακολούθηση περιφρονεί την πνευματική παράδοση του τόπου και την ιδιοπροσωπία και ταυτότητα του λαού μας». Κατήγγειλε πως «το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για τη μαζική ιδιώτευση των άλλοτε ενεργών πολιτών αυτής της χώρας και τη μετατροπή τους σε απολίτικους καταναλωτές. Τούτο προς ικανοποίηση των κατεστημένων συμφερόντων που μπορούν έτσι να δρουν ανενόχλητα χωρίς κανένα κοινωνικόν αλλά και πολιτικόν έλεγχο».

Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Σπηλιόπουλος, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, και ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ