Τρίτη 18 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Ορους θέτει ο Δημαράς

Δεν υπάρχουν επίσημες συζητήσεις μέχρι στιγμής με Παπαθεμελή

Την πρόθεσή του να μη συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΔΗΚΚΙ, αν αυτό δεν «προχωρήσει σε συνεργασία με τα κόμματα της Αριστεράς», δημοσιοποίησε χτες με δήλωσή του, ο πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Γ. Δημαράς. Ουσιαστικά το στέλεχος του ΔΗΚΚΙ, έθεσε σαν όρο της καθόδου του στις επόμενες εκλογές με το ΔΗΚΚΙ, την ανάπτυξη συνεργασιών. Μέχρι και αργά χτες το βράδυ, δεν υπήρξε καμιά επίσημη αντίδραση ή σχόλιο από το ΔΗΚΚΙ.

Εξάλλου, στην έντονη φημολογία για συνεργασία του Στ. Παπαθεμελή με το ΔΗΚΚΙ, η οποία ξέσπασε αμέσως μετά την απόφαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ «για ανεξαρτητοποίηση από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΚΙ Γ. Παπασίμος ανέφερε: «Υπάρχουν επαφές και καλές σχέσεις με τον Στ. Παπαθεμελή, αλλά δεν υπάρχει καμιά επίσημη συζήτηση ή πρόταση μέχρι στιγμής από το ΔΗΚΚΙ για συνεργασία μαζί του».

Είχε προηγηθεί δελτίο Τύπου του ΔΗΚΚΙ με δήλωση του Γ. Παπασίμου, όπου ο ίδιος έσπευσε να σχολιάσει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρ. Πρωτόπαππα ότι «οι όροι πολιτικής δεοντολογίας απαιτούν να παραιτηθεί ο κ. Παπαθεμελής και από βουλευτής», υποστηρίζοντας: «Ο κ. Σημίτης, ο κ. Πρωτόπαππας, αλλά και η εκσυγχρονιστική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ έχουν αναγάγει σε κυρίαρχη τακτική τους τον εκμαυλισμό συνειδήσεων και δελεασμού στελεχών άλλων κομμάτων, όπως για παράδειγμα πρώην βουλευτή του ΔΗΚΚΙ τον οποίο ενέταξαν στο ΠΑΣΟΚ με προσωπική μάλιστα συνάντηση επιβράβευσης από τον κ. Σημίτη, τώρα προσπαθούν να αναγορευτούν σε κήνσορες της πολιτικής δεοντολογίας, για βουλευτές που ανεξαρτητοποιούνται.

Η τακτική αυτή της εκσυγχρονιστικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ θυμίζει τη ρήση του λαού μας «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ