Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ/ΠΕΚΙΝΟ.-- Νέα κλιμάκωση της έντασης ΗΠΑ - Κίνας με αφορμή το διμερές εμπόριο, ανακοινώνοντας επιβολή ποσοστώσεων σε τρεις τύπους κινεζικών υφαντουργικών προϊόντων που εισάγονται στις ΗΠΑ. Η κίνηση χαρακτηρίζεται «εντός πλαισίου» των διατάξεων του ΠΟΕ.

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.-- Σφοδρές μάχες αναφέρονταν χτες στην κύρια βάση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδίας στο Κασμίρ - κρατίδιο διεκδικούμενο από Ινδία και Πακιστάν -, μετά από «επίθεση» ενόπλων, η ταυτότητα και τα κίνητρα των οποίων είναι άγνωστα. Στο μεταξύ, στο κρατίδιο Ασαμ, άγνωστοι που πιστεύεται ότι ανήκουν στο Ενωμένο Απελευθερωτικό Μέτωπο του Ασαμ, σκότωσαν 4 άτομα και τραυμάτισαν άλλα επτά.

ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Μέλη της ένοπλης παραθρησκευτικής οργάνωσης «Στρατός Αντίστασης του Κυρίου» έσφαξαν χτες τουλάχιστον 15 χωρικούς κοντά στη Λίρα της Βορειοκεντρικής Ουγκάντας. Σύμφωνα με πρακτορεία, από επιθέσεις που έχει εξαπολύσει στην ίδια περιοχή η οργάνωση έχουν σφαγιαστεί, εδώ και μία βδομάδα, τουλάχιστον 53 χωρικοί!

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τουλάχιστον έξι γυναίκες σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε η οροφή κτιρίου στη διάρκεια μνημοσύνου στο Πακιστάν. Πάνω από 60 άτομα ακόμη τραυματίστηκαν (τέσσερα είναι σε κρίσιμη κατάσταση). Την τελευταία βδομάδα του Οκτώβρη άλλα οκτώ άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, είχαν σκοτωθεί σε κατάρρευση κτιρίου στην ίδια περιοχή.

ΤΙΦΛΙΔΑ.-- Διαδήλωση υπέρ του προέδρου της Γεωργίας, Εντουαρντ Σεβαρντνάτζε, πραγματοποίησαν χτες οπαδοί του Ασλάν Αμπασίτζε.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Διαδήλωση εναντίον των μέτρων λιτότητα πραγματοποίησαν χιλιάδες πολωνοί οδηγοί ταξί και νοσηλευτές στους δρόμους της Βαρσοβίας.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τον Τζέιμς Ομπεργουότερ, αντιπρόεδρο της τεξανικής πετρελαϊκής εταιρίας «Hunt Oil» και μέλος της Διοίκησης του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, το οποίο εκπροσωπεί περισσότερες από 400 εταιρίες μαύρου χρυσού και φυσικού αερίου, επέλεξε ο πρόεδρος Μπους για τη θέση του αμερικανού πρέσβη στη Σαουδική Αραβία. Διόλου τυχαία επιλογή, προφανώς...

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Η Ινδονησία υπαναχώρησε της πρόθεσής της να ζητήσει από τον ΟΗΕ το χαρακτηρισμό του αυτονομιστικού κινήματος «Ελεύθερο Ατσεχ» σε τρομοκρατική οργάνωση, σε μία προσπάθεια να αποφύγει περαιτέρω διεθνείς αντιδράσεις σε σχέση με τον πόλεμο που η Τζακάρτα διεξάγει στην ομώνυμη επαρχία...

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Ερευνες διενήργησαν χτες οι αστυνομικές Αρχές στο ράντσο του τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας, μετά από ένταλμα έρευνας που εξέδωσαν και το οποίο σχετίζεται με πιθανολογούμενες εγκληματικές πράξεις ή (σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό) με σεξουαλικές κατηγορίες που αφορούν τον τραγουδιστή για ένα 12χρονο αγοράκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ