Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτοβάθμια Φροντίδα από κοινωφελή ιδρύματα

Νομοσχέδιο - «σκούπα Ν2» για την Υγεία στη Βουλή

Με διάταξη που μπορεί να αξιοποιηθεί από όποιον έχει τη δυνατότητα ίδρυσης κοινωφελών ιδρυμάτων να ιδρύουν Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας, όπως προβλέπει το ΠΔ 84/2001 και αφορά τους ιδιωτικούς φορείς κατατέθηκε χτες βράδυ στη Βουλή νέο νομοσχέδιο -«σκούπα» για την Υγεία, πριν ακόμα συζητηθεί στην Ολομέλεια άλλο νομοσχέδιο με τον ίδιο τίτλο.

Τη δυνατότητα αυτή έχουν τα κοινωφελή ιδρύματα του ΑΝ 2039/1939 και «τα οποία έχουν μεταξύ των σκοπών τους και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών προς το κοινό», όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση. Πάντως η πρώτη ανάγνωση του άρθρου αυτού γεννά την εντύπωση ότι πρόκειται για μια ακόμα διευκόλυνση προς εκείνους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν σε ΠΦΥ.

Το νομοσχέδιο «σκούπα Νο2» με 33 άρθρα - περιέχει ρυθμίσεις για θέματα κυρίως της πρόνοιας που συμπληρώνουν τη διαλυτική πολιτική, που εφάρμοσε τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση στον ευαίσθητο χρόνο της Πρόνοιας.

Τα άρθρα 1-11 αφορούν ρυθμίσεις για το προσωπικό των διαλυμένων δομών της πρόνοιας και στη συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή της UNICEF.

Τα υπόλοιπα άρθρα αναφέρονται σε θέματα υγείας και συμπληρώνουν προηγούμενα νομοσχέδια ή το υπό συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Μεταξύ των άλλων ρυθμίζονται θέματα του ΕΟΦ, του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ολυμπιακών Αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ