Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε πλοία γαλέρες οδηγούν τα μέτρα του ΥΕΝ

«Επιβεβαιώνονται καθημερινά, μέσα από την ίδια τη ζωή, οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι αυτή η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, της ΝΔ, της ΕΕ δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των ναυτεργατών, των εργαζομένων, γιατί είναι ταγμένη να υπηρετεί τις ανάγκες της αύξησης των κερδών των εφοπλιστών, των μονοπωλίων, του κεφαλαίου». Αυτό υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ, για να αποκαλύψει σε όλους τους ναυτεργάτες το χαρακτήρα της δέσμης των 44 μέτρων, που δημοσιοποίησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Πασχαλίδης με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: «Για το διαρκή εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Ναυτιλίας».

Με τα μέτρα αυτά επισημαίνεται: «Αποκαλύπτεται ο ταξικός χαρακτήρας της αντιναυτεργατικής επίθεσης, που με ιδιαίτερη σφοδρότητα βρίσκεται σε εξέλιξη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους εφοπλιστές με τη στήριξη της ΝΔ». Μέσα από αυτά τονίζει «επιταχύνονται οι διαδικασίες της καπιταλιστικής ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης», εξασφαλίζοντας κέρδη για τους εφοπλιστές, συνολικά για την πλουτοκρατία και από την άλλη ανεργία, φτώχεια, χτύπημα θεμελιωδών δικαιωμάτων των ναυτεργατών, γενικότερα της εργατικής τάξης. «Ο πυρήνας της δέσμης των μέτρων είναι το παράλληλο νηολόγιο, που μετατρέπει την ελληνική σημαία σε σημαία ευκαιρίας και διευκολύνει τους εφοπλιστές να πετάξουν τους ναυτεργάτες έξω από τα καράβια, να επιβάλουν εργασιακές σχέσεις γαλέρας».

Η ΚΟΝ υπογραμμίζει προς τους ναυτεργάτες ότι «σήμερα όσο ποτέ άλλωστε χρειάζεται» να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα. «Ο ανταγωνισμός μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δε γίνεται για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων των ναυτεργατών, αλλά για το ποιος εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των εφοπλιστών, του μεγάλου κεφαλαίου». Ως επιπλέον απόδειξη αναφέρει την αξιολόγηση που έκανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτης στη «δέσμη» της κυβέρνησης, ζητώντας να συμπληρωθεί με την εφαρμογή και του «β΄ πακέτου ανταγωνιστικότητας» του ελληνικού πλοίου, δηλαδή τη μείωση των οργανικών συνθέσεων.

Η ΚΟΝ καλεί τους ναυτεργάτες σε οργανωμένο, αποφασιστικό αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των φορέων της, για το δικαίωμα στη δουλιά, για ριζικές αλλαγές στο εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα, με την ενίσχυση του ΠΑΜΕ. Τους καλεί να ενισχύσουν με τον αγώνα και την ψήφο τους το ΚΚΕ, να χτίσουν με τις άλλες λαϊκές δυνάμεις το δικό τους μέτωπο για τη λαϊκή εξουσία, για μια άλλη φιλολαϊκή διακυβέρνηση της χώρας, που σε ό,τι αφορά τη ναυτιλία θα μπορεί θα συγκροτήσει και τον Εθνικό Οργανισμό Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με εργατικό, κοινωνικό έλεγχο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμικό ξεκίνημα στην Οικονομική Εξόρμηση (2010-10-08 00:00:00.0)
Σήμα κινδύνου για τα νέα φιλοεφοπλιστικά σχέδια (2008-04-19 00:00:00.0)
Τελεσίγραφο εφοπλιστών (1998-09-12 00:00:00.0)
"Οχι" στον ωμό εκβιασμό των εφοπλιστών (1997-03-29 00:00:00.0)
Συντονισμένοι αγώνες ΤΩΡΑ! (1997-03-14 00:00:00.0)
Χαιρετίζει η ΚΟΝ του ΚΚΕ (1996-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ