Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Σαρωτικές απολύσεις

Σε σαρωτικό κύμα απολύσεων εργαζομένων στον κλάδο της Ιδιωτικής Υγείας προχωρούν οι επιχειρηματίες του χώρου, εκμεταλλευόμενοι την πλήρη ασυλία που τους προσφέρει η κυβέρνηση και επιδιώκοντας τη διόγκωση της κερδοφορίας τους και την επιβολή τρομοκρατίας στους εργασιακούς χώρους.

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) καταδικάζει την τακτική των απολύσεων, που ξεπερνούν το τελευταίο διάστημα τις 100 και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου, με την ΟΣΝΙΕ και με το ΠΑΜΕ να φτιάξουν κοινό μέτωπο ενάντια στην τρομοκρατία και τις αυθαιρεσίες. Στα πλαίσια αυτά συγκαλεί ανοιχτή συνεδρίαση των ΔΣ των σωματείων την Πέμπτη 11 Δεκέμβρη, στις 4 μ.μ. στα γραφεία της ΟΣΝΙΕ (Αριστοτέλους 27, 4ος όροφος).

Με βάση μια πρώτη καταγραφή της ΟΣΝΙΕ:

  • Την προηγούμενη βδομάδα απολύθηκε μια εργαζόμενη στο «ΙΑΣΩ GENERAL», μετά από τρία χρόνια δουλιάς.
  • Μια ακόμα απόλυση έγινε στο διαγωνιστικό κέντρο «ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ» στο Περιστέρι, ενώ στο τέως «ΛΕΚΑΤΣΑ» απολύθηκε εργαζόμενη που δούλευε δέκα χρόνια στην επιχείρηση.
  • Στο γηροκομείο «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ» του Φαλήρου έγινε απόλυση συνδικαλιστή της διοίκησης του κλαδικού σωματείου Πειραιά.
  • Στο «ΑΘΗΝΑΙΟΝ» της Euromedica έγιναν 17 απολύσεις το τελευταίο δίμηνο, ενώ στο «ΥΓΕΙΑ» απολύθηκαν τρεις εργαζόμενοι μετά το καλοκαίρι του 2003.
  • Πριν δυο μήνες στην κλινική «ΚΑΣΤΑΛΙΑ» έγιναν ομαδικές απολύσεις, γιατί η διοίκηση «ανακάλυψε» ότι οι εργαζόμενοι περίσσευαν...
  • Στην παιδιατρική κλινική της «EUROCLINIK» την προηγούμενη βδομάδα απολύθηκε ένας εργαζόμενος, ενώ στην «ΑΘΗΝΑΪΚΗ» του ίδιου ομίλου ετοιμάζονται και άλλες πέντε νέες απολύσεις στο τέλος του μήνα.
  • Εργαζόμενος που είχε οκτώ χρόνια υπηρεσίας απολύθηκε απ' τον «ΚΥΑΝΟ ΣΤΑΥΡΟ» στη Θεσσαλονίκη.
  • Στο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» απολύθηκαν πριν δυο βδομάδες 10 εργαζόμενοι και ετοιμάζονται άλλες 15 απολύσεις για το τέλος του μήνα.
  • Ο Αποστολόπουλος των «Ιατρικών Κέντρων» τον τελευταίο μήνα απέλυσε 28 εργαζόμενους στον όμιλο και εννέα από μια θυγατρική του, την «ΙΑΣΗ» του Πειραιά.

Η ΟΣΝΙΕ υπογραμμίζει ότι οι εργοδότες, με την πλήρη ασυλία που τους προσφέρει η κυβέρνηση, προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους εκμεταλλευόμενοι και τις δυνατότητες που τους δίνει το τελευταίο νομοσχέδιο του ΟΑΕΔ, να απολύσουν εργαζόμενους και να ξαναπροσλάβουν άλλους πριμοδοτούμενους.

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και όλων αυτών που στηρίζουν αυτή την πολιτική, αλλά και των πλειοψηφιών ορισμένων ΔΣ σωματείων εργαζομένων, που ενώ γνωρίζουν, σφυρίζουν αδιάφορα, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν, στο δρόμο που τους δείχνουν οι πλειοψηφίες ΓΣΕΕ και ΕΚΑ. Ετσι, καλεί τους εργαζόμενους σε συντονισμένο αγώνα με την ΟΣΝΙΕ και το ΠΑΜΕ, για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες, για να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ