Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
Καταγγελίες για προεκλογική «ρουσφετολογία»

Την έντονη αντίθεσή τους στην «παράνομη, ανήθικη και αντιεπιστημονική» τροπολογία του υπουργείου Υγείας, με την οποία δίνεται η δυνατότητα απονομής της ειδικότητας γενικής ιατρικής σε γιατρούς που δεν έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις, εξέφρασαν γενικοί γιατροί της χώρας, πραγματοποιώντας χτες πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο.

Νωρίτερα εκπρόσωποι του επιστημονικού (Ελληνική Εταιρία Γενικής Ιατρικής) και επαγγελματικού (Ελληνική Ενωση Γενικής Ιατρικής) οργάνου του κλάδου παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, στην οποία υπογράμμισαν ότι το υπουργείο Υγείας αλλάζει τις νόμιμες διαδικασίες απονομής ειδικότητας, για τους περίπου 3.500 γιατρούς του δημοσίου, των ασφαλιστικών οργανισμών και ταμείων χωρίς ειδικότητα, για ψηφοθηρικούς σκοπούς, ενόψει και των εκλογών!

Η εν λόγω τροπολογία, που είχε αρχικά συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο «σκούπα» του υπουργείου Υγείας, προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι οι μόνιμοι ή με σύμβαση γιατροί του δημοσίου, ασφαλιστικών οργανισμών, ταμείων και ΝΠΔΔ, με 20ετή άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και δέκα έτη σύμβασης, μπορούν να αποκτήσουν τον τίτλο του γενικού γιατρού, μετά από εξετάσεις.

Οι πρόεδροι των ενώσεων υπογράμμισαν ότι με αυτές τις μεθοδεύσεις υποσκάπτεται συνολικά η ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στη χώρα μας και ότι αν είχε γίνει δεκτή η πρόταση του κλάδου για εκπαίδευση εν λειτουργία (οn job trainning), θα υπήρχαν γενικοί γιατροί για τη στελέχωση των υπαρχόντων Κέντρων Υγείας της χώρας και την ανάπτυξη των περίφημων Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου. Ανέφεραν ακόμα ότι η συγκεκριμένη τροπολογία είναι αντιεπιστημονική και αντίκειται προς τις σχετικές οδηγίες της ΕΕ.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, οι γενικοί γιατροί πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, όπου και είχαν, επί της ουσίας, άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Κ. Στεφανή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πήρε πίσω την κατάπτυστη εγκύκλιο για τις εφημερίες στα νοσοκομεία(2023-05-04 00:00:00.0)
Νομοθετική ρύθμιση ενταγμένη στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση(2019-03-14 00:00:00.0)
Νέος γύρος επίθεσης στις λαϊκές ανάγκες(2012-10-21 00:00:00.0)
Κεφάλαιο και κράτος επιδιώκουν την υποβάθμισή της(2008-04-26 00:00:00.0)
"Κενό γράμμα" ο οικογενειακός γιατρός(1999-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ