Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Μεθοδεύουν ξεπούλημα του Ισσού

Ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας ΚΚΕ

Το επιχειρούμενο ξεπούλημα της περιοχής του Ισσού, στη λιμνοθάλασσα Κορισσίων, στην ολλανδική πολυεθνική «Red Resort Development BV», μέσω της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και τοπικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πρόσκεινται στη ΝΔ (πλειοψηφία Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μελιτειέων), καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Το ξεπούλημα, σημειώνει η ΝΕ, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της παράδοσης στα μονοπωλιακά συμφέροντα της δημόσιας γης που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Το ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους της περιοχής και ολόκληρο τον κερκυραϊκό λαό και τη νεολαία να αντιδράσουν και να μην επιτρέψουν το ξεπούλημα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για έκταση 2000 στρεμμάτων, κοντά στη λίμνη Κορισσίων και τη δυτική παραλία του Ιονίου με την ονομασία Ισσος, προστατευόμενη περιοχή ενταγμένη στο Δίκτυο «NATURA». H εταιρεία «Red Resort Development BV» στοχεύει στην τουριστική εκμετάλλευση με τη δημιουργία πολλαπλών τουριστικών εγκαταστάσεων. Μάλιστα, η εταιρία της οικογένειας Αγγελοπούλου (Χαλυβουργική κλπ.) που κρύβεται πίσω από την ολλανδική εταιρεία, δε φημίζεται για την περιβαλλοντική της «ευαισθησία», αλλά για την ασύδοτη κερδοφορία της. Αγνωστο με ποια νομική μορφή θα δοθεί, αν πρόκειται για μακροχρόνια ενοικίαση ή πώληση της συγκεκριμένης έκτασης.

Ο Ισσος ανήκει κατά κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο και έχει καταγραφεί ως δημόσιο κτήμα. Ομως, σύμφωνα με τελεσίδικη απόφαση (1995) του Πρωτοδικείου Κέρκυρας, κατά το ήμισυ και εξ αδιαιρέτου, η νομή ανήκει στους Δήμους Κορισσίων και Μελιτειέων.

Οπως σημειώνει η ΝΕ Κέρκυρας, η ιδιωτικοποίηση αυτή δεν μπορεί να είναι άσχετη με την προώθηση του δασοκτόνου νομοσχεδίου και με το ξεπούλημα, γενικότερα, της περιουσίας του ΕΟΤ που συμφωνεί και η ΝΔ. Ενώ και το ξεπούλημα του Ισσού επενδύεται, όπως τονίζει η ΝΕ, με τα επιχειρήματα ότι με την ενοικίαση ή την αγορά από ιδιώτες θα υπάρξει «αξιοποίηση» και «ανάπτυξη». Μόνο που, αναφέρεται, αυτά μπορεί να υπάρξουν αλλά θα είναι αποκλειστικά προς όφελος της ολιγαρχίας και σε βάρος των άμεσων και μακροπρόθεσμων συμφερόντων του λαού και της νεολαίας.

Η περιοχή του Ισσού, υπογραμμίζει, θα καταστραφεί και θα απαγορευτεί η πρόσβαση στον κερκυραϊκό λαό και τον κάθε επισκέπτη, καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ