Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Επιβραβεύει τους κερδοσκόπους

Ανθρακες ο θησαυρός, αποδεικνύεται η «μάχη» που δίνει η κυβέρνηση για την προστασία των λαϊκών εισοδημάτων από την ακρίβεια και τους κερδοσκόπους. Την ώρα που η κυβέρνηση ...«πασχίζει» να πείσει τους καταναλωτές ότι αντιμετωπίζει την ακρίβεια, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Κ. Κουλούρη, ο οποίος περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και από λαϊκή σε λαϊκή, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του ότι δίνει «ασυμβίβαστο αγώνα» ενάντια στους κερδοσκόπους, την ίδια ώρα, τους επιβραβεύει «στη ζούλα» και, μάλιστα, με τον πλέον προκλητικό τρόπο. Αποκαλυπτική της κυβερνητικής κοροϊδίας, του αποπροσανατολισμού που επιχειρείται σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και των θεατρινισμών του Κ. Κουλούρη, είναι η απόφαση του τελευταίου να ανακαλέσει τα πρόστιμα που είχε επιβάλει τον προηγούμενο Ιούνη ο προκάτοχός του υφυπουργός Ανάπτυξης Χρ. Θεοδώρου σε επτά ιδιωτικά σχολεία.

Τα πρόστιμα - στάχτη στα μάτια των καταναλωτών - είχαν επιβληθεί από τον πρώην υφυπουργό, επειδή οι συγκεκριμένοι σχολάρχες είχαν γράψει στα παλιά τους παπούτσια τη νομοθετική ρύθμιση που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση και καθιέρωνε ανώτατο ποσοστό αυξήσεων στα δίδακτρα της προηγούμενης σχολικής χρονιάς στο 3,5%. Για τις αυξήσεις στα δίδακτρα, πάνω από 3,5%, που είχαν επιβάλει τα 7 ιδιωτικά σχολεία, η κυβέρνηση είχε επιβάλει - με 7 αποφάσεις του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης Χρ. Θεοδώρου - πρόστιμα συνολικού ύψος 147.000 ευρώ. Με επτά αντίστοιχες αποφάσεις, που υπογράφονται από τον Κ. Κουλούρη και φέρουν ημερομηνία 6/11/2003, ανακαλούνται οι προηγούμενες αποφάσεις επιβολής προστίμου.

Ενδιαφέρον έχει και το σκεπτικό, που επικαλείται ο Κίμων Κουλούρης, για την ανάκληση των 7 αποφάσεων για τα πρόστιμα στα ιδιωτικά σχολεία. Σύμφωνα με τα όσα υπογράφει - και στις επτά αποφάσεις - οδηγήθηκε στην ανάκληση των προστίμων, έχοντας υπόψη «την αίτηση θεραπείας του εκπαιδευτηρίου, με την οποία ζητεί την ανάκληση της απόφασης επιβολής προστίμου» και «το γεγονός ότι λαμβανομένων υπόψη των πραγματικών δεδομένων και συνθηκών που συντελέστηκαν οι παραβάσεις, οι επιβληθείσες ποινές δε συνάδουν με την αρχή της αναλογικότητας και της επιείκειας». Δηλαδή, «επισήμως», ο Κ. Κουλούρης ανακάλεσε τα πρόστιμα, γιατί απλώς οι άνθρωποι τού το ζήτησαν και «πείστηκε» ότι ήταν πολύ ...αυστηρά! Ουσιαστικά, ο τόσο ...ασυμβίβαστος με τους κερδοσκόπους υφυπουργός Ανάπτυξης και συνολικά η κυβέρνηση που τον διόρισε στον υπουργικό θώκο, με στόχο την παραπλάνηση των εργαζομένων, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά εξαιρετικά επιεικής, όταν απομακρύνεται από τις κάμερες και τα αγανακτισμένα βλέμματα των καταναλωτών με τα άδεια καροτσάκια στις λαϊκές αγορές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα πρόστιμα για το καρτέλ στο γάλα (2007-12-29 00:00:00.0)
Μέτρα «ασπιρίνες» για τη νοθεία (2007-03-28 00:00:00.0)
Το νέο «τρικ» (2003-10-18 00:00:00.0)
Η αισχροκέρδεια είναι νομότυπη... (2003-08-08 00:00:00.0)
Ανέξοδες φαμφάρες για δήθεν ελέγχους (2003-07-16 00:00:00.0)
Αγνοούνται τα... πρόστιμα (2003-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ