Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ολοι στον αγώνα!

Τη Δευτέρα, 8 Δεκέμβρη, στις 6 το απόγευμα, η συγκέντρωση της Ομοσπονδίας, ενάντια στην πολιτική που ασκείται σε βάρος τους

Συγκέντρωση ενάντια στην εχθρική πολιτική που ασκείται σε βάρος των ΕΒΕ, διοργανώνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, τη Δευτέρα 8 Δεκέμβρη, στις 6 το απόγευμα στο θέατρο ΔΙΑΝΑ. «Η πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης που βάζει λουκέτο σε πολλές βιομηχανίες και μικρομάγαζα, το τελευταίο διάστημα έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις», τονίζει η ΟΒΣΑ στο κάλεσμά της στη συγκέντρωση.

Και συνεχίζει: «Στην οικοδομή, με τη δημιουργία του Μητρώου Κατασκευαστών Ιδιωτικών Εργων, θεσμοθετείται η είσοδος του μεγάλου κεφαλαίου, συρρικνώνεται η αυτεπιστασία και μαζί της το δικαίωμά σου να ζήσεις. Στην επισκευή αυτοκινήτου, οι εισαγωγείς μαζί με τις ασφαλιστικές εταιρίες και με τη στήριξη της κυβέρνησης, μειώνουν τη δουλιά σου και λεηλατούν το εισόδημά σου. Στο υπόδημα, ένδυση, λαϊκή τέχνη, ενώ η παραγωγική δραστηριότητα συρρικνώνεται και τα εισαγόμενα εκτοπίζουν αυτά που εσύ δημιουργείς, η κυβέρνηση, διά του κ. Κουλούρη, ασχολείται με το κυνήγι της πατάτας και του ψιλικατζή. Στους κομμωτές, καθαριστήρια και σε άλλους κλάδους, η δουλιά κατευθύνεται σε λίγα μεγάλα χέρια και σε σένα μένουν τα έξοδα και τα νέα εισπρακτικά και φορολογικά μέτρα. Τα μικρά εμπορικά, γίνονται πιο μικρά και τα λίγα πολυκαταστήματα πιο μεγάλα. Με το Ολυμπιακό ωράριο, με την επιμήκυνση του χρόνου λειτουργίας και την κατάργηση της Κυριακής αργίας, θα δεχτείς ένα ακόμη χτύπημα στο εισόδημα και στη δουλιά σου».

Η ΟΒΣΑ επισημαίνει προς τους ΕΒΕ: «Ολοι μαζί με τον αγώνα μας μπορούμε στην αρχή να εμποδίσουμε τα χειρότερα μέτρα που έρχονται. Στη συνέχεια να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Μην εμπιστεύεσαι τη νόθα διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ που εφαρμόζει τον "κοινωνικό διάλογο" και τη συναίνεση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι! Τέρμα στο δίλημμα «ψωμί ή υγεία»! (2021-04-01 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία δε θα περάσει! (2012-07-21 00:00:00.0)
Αύριο η συγκέντρωση «Γκλόρια» (2004-11-28 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση των ΕΒΕ (2003-11-14 00:00:00.0)
Μόνη λύση, ο αγώνας (2000-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ