Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Νέο «πακέτο» στα ταμεία

Την ακόμα μεγαλύτερη βύθιση των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων στο χρηματιστηριακό τζόγο μεθοδεύει η κυβέρνηση Σημίτη. Παρά τη ζημιά των δεκάδων δισεκατομμυρίων που έχουν υποστεί τα ασφαλιστικά ταμεία από το τζογάρισμα των αποθεματικών τους στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, οι κυβερνώντες επιμένουν να «σπρώχνουν» τα διαθέσιμα των ταμείων στην οδό Σοφοκλέους, ενισχύοντας έτσι το ενδιαφέρον διαφόρων αρπάγων που θησαυρίζουν από το χρηματιστηριακό τζόγο.

Αλλωστε, όπως είπε χτες ο υπουργός Οικονομίας, υπάρχει πλήρης ταύτιση των θέσεων της κυβέρνησης με τη βούληση των μεγαλομετόχων της Εθνικής Τράπεζας και άλλων επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχει το Δημόσιο. Ο Ν. Χριστοδουλάκης μίλησε σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και εκεί ανακοίνωσε την πώληση ενός ακόμη μετοχικού πακέτου, 2% με 2,5%, από το 7,5% που έχει απομείνει στο Δημόσιο και εκεί ομολόγησε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να φορτώσει αυτό το νέο «πακέτο» στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ενας υπουργός όμως του ΠΑΣΟΚ, όταν απευθύνεται στους τραπεζίτες, δεν μπορεί να μείνει μόνο σ' ένα πακέτο μετοχών που θα δεσμευτεί στα ασφαλιστικά ταμεία. Ετσι, ο Ν. Χριστοδουλάκης, κάνοντας νέο άνοιγμα στους ιδιώτες μεγαλομετόχους της ΕΤΕ, εκεί διάλεξε να προαναγγείλει την αλλαγή των κριτηρίων επιλογής διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων με νομοσχέδιο που θα ανακοινωθεί προσεχώς από τον υπουργό Εργασίας Δ. Ρέππα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ