Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργίες σε νοσοκομεία και ΙΚΑ

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα η απεργία των γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, στις υπηρεσίες Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, που κήρυξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Η «Αγωνιστική Συνεργασία Υγειονομικών» - ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις διεκδικώντας ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας.

Απεργία πραγματοποιούν σήμερα και οι γιατροί του ΙΚΑ, σύμφωνα με απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), διεκδικώντας την άμεση ασφάλιση των 5.500 συμβασιούχων γιατρών του Ιδρύματος.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Αθηνών - Πειραιά (ΣΕΥΠΙΚΑ) αναφέρει ότι το υπό κατάθεση νομοσχέδιο που αφορά τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών δε λύνει κανένα απ' τα προβλήματά τους.

Οπως εισάγεται προς ψήφιση, αναφέρει, παραβιάζει την απόφαση 517/2003 του Αρείου Πάγου και παρά τις παρεμβάσεις, τις προτάσεις αλλά και τις υποσχέσεις 2,5 χρόνων, δε διευκρινίζονται οι όροι εργασίας, αμοιβής και εξέλιξης για όσους θα ενταχθούν στην Πλήρη και Αποκλειστική Απασχόληση και ταυτόχρονα δεν προσφέρει τίποτα στην κατεύθυνση της βελτίωσης της λειτουργίας του Ιδρύματος και της προσφοράς στις υπηρεσίες υγείας προς τους ασφαλισμένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ