Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ»
Κρύβουν τις ευθύνες τους, τις ρίχνουν στο λιμάνι

Τις δικές τους ευθύνες για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας των επιβατών, πρόβλημα που αναδείχτηκε, προχτές με το πλοίο «ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», ρίχνουν στον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου (ΟΛΗ) Κρήτης οι εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρίας των «Μινωικών Γραμμών». Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του λιμανιού προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες στις «Μινωικές», αν και, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχονται πως υπάρχει πρόβλημα...

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι «Μινωικές Γραμμές», χθες το απόγευμα πρόβαλαν πως οι ευθύνες για τα όσα συνέβησαν στο λιμάνι του Ηρακλείου (όπου οι επιβάτες του πλοίου παγιδεύτηκαν και έκαναν τρεις ώρες να κατέβουν), δε βαραίνουν την εταιρία, αλλά τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου. «Στον τομέα ευθύνης της εταιρίας έγινε το καλύτερο δυνατόν», υποστήριξε ο Π. Κασαπάκης, γενικός διευθυντής των "Μινωικών Γραμμών", επισημαίνοντας πως «αποφεύχθηκε η επέκταση της πυρκαγιάς και δε θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα. Από τη στιγμή που το πλοίο έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου, την ευθύνη για τη διαχείριση της κρίσης αυτής, αποβίβαση επιβατών και τα μέσα που χρειάζονταν, δεν είναι σε καμία περίπτωση ευθύνη των "Μινωικών Γραμμών"», υποστήριξε. Ανέφερε, μάλιστα, ότι, από το 1998 είχαν επισημάνει την ανάγκη ύπαρξης αυτών των μέσων, στον ΟΛΗ.

Από τη μεριά του, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου αντιπαρήλθε των ευθυνών του, ενώ επιβεβαίωσε πως σχέδιο ασφαλείας για τέτοιες καταστάσεις, στο χώρο του Λιμένα, ουδέποτε υπήρξε και υποσχέθηκε να καταρτιστεί, τώρα, και να αρχίσει να εφαρμόζεται από τον ερχόμενο Ιούνιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ