Τρίτη 25 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Αγώνας για να μην παραδοθεί στους κερδοσκόπους

Ανακοίνωση της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης εργαζομένων στην ΥΠΑ

Για «απροκάλυπτο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας» καταγγέλλει την κυβέρνηση η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΣΚ/ΥΠΑ), μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ρ» για τη «μεταλλαγή» του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού σε απέραντη τσιμεντούπολη και μάλιστα με την υπογραφή του πρωθυπουργού!

Σχετικά με το μείζον αυτό θέμα, η Γραμματεία της ΕΣΚ, με ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει:

  • Την κυβερνητική μεθόδευση ξεπουλήματος τόσο των φιλέτων του λεγόμενου «Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού», που θα παραδοθούν στους κερδοσκόπους, όσο και των δραστηριοτήτων της ΥΠΑ.
  • Τον ιδιότυπο ρατσισμό που αναδύεται από τη σκοπούμενη κοστολόγηση της γης, ώστε να είναι κατάλληλη για «κατοικία υψηλού και μέσου εισοδήματος».

Η ΕΣΚ συνδέει το κυβερνητικό σχέδιο μετατροπής της έκτασης 5.300 στρεμμάτων του Ελληνικού, σε πάρκο επιχειρηματικής εκμετάλλευσης, καθώς και την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της ΥΠΑ από τον ευρύτερο χώρο του πρώην αεροδρομίου της Αθήνας, με την επικείμενη διάλυση της ΥΠΑ και το σκόρπισμα των όποιων δραστηριοτήτων της, μαζί με το προσωπικό, στους... τέσσερις ανέμους. Παράλληλα, στηλιτεύει τη στάση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΑ (ΟΣΥΠΑ), επισημαίνοντας ότι τουλάχιστον τα τελευταία επτά χρόνια, έκανε ό,τι μπορούσε για να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και να τους καταστήσει παθητικούς θεατές των γεγονότων. Αλλοτε «παραμυθιάζοντάς τους» με επιχειρήματα του τύπου «μην ανησυχείτε εδώ θα μείνουμε, η ΥΠΑ δε διαλύεται» και άλλοτε με τις επαναστατικές εξάρσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας, που «έκοβε» τα χέρια της εκάστοτε διοίκησης της ΥΠΑ.

Η ΕΣΚ εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στα κυβερνητικά σχέδια και καλεί όλους τους εργαζόμενους της ΥΠΑ να αντιληφθούν επιτέλους την πραγματικότητα, να κατανοήσουν τις ευθύνες που και οι ίδιοι έχουν και να αποφασίσουν να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτών των σχεδίων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ρ», η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συνενοχή και της ΝΔ, προχωρά στην περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, καθώς με το σχέδιό της για την έκταση του Ελληνικού: Αντί για πράσινο, όπως είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο Κ. Σημίτης, στα 1.000 στρέμματα του χώρου, «φυτεύει» μια πόλη 15.000 κατοίκων, ενώ για τον υπόλοιπο χώρο προβλέπονται μια σειρά από μόνιμες ή προσωρινές Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, Συνεδριακό Κέντρο και άλλες εμπορικές εκμεταλλεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ