Τρίτη 25 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Θάνατος σπουδαστή από μηνιγγίτιδα

Κλειστό παρέμεινε χτες το ΤΕΙ Χαλκίδας, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας του θανάτου την προηγούμενη Παρασκευή, του 20χρονου σπουδαστή Νίκου Τσομάκα, λίγο μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο «Σωτηρία» της Αθήνας από μηνιγγίτιδα, όπως δείχνουν οι πρώτες εξετάσεις.

Ο Ν. Τσομάκας, που ήταν και ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Χαλκίδας, το πρωί της Παρασκευής, πήγε στο νοσοκομείο Χαλκίδας, λόγω ισχυρού πονοκεφάλου. Μετά από λεπτομερή εξέταση και αφού δε βρέθηκε η αιτία του πονοκεφάλου του δόθηκε συμβουλή να ξεκουραστεί στο σπίτι του και φαρμακευτική αγωγή για λοίμωξη του αναπνευστικού. Επέστρεψε σπίτι του στο χωριό Βέλος Αλιβερίου, ωστόσο ο έντονος πονοκέφαλος δε σταμάτησε και γι' αυτό επισκέφτηκε το κέντρο Υγείας Αλιβερίου αργά το βράδυ της Παρασκευής όπου διαγνώστηκαν συμπτώματα μηνιγγίτιδας. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας και από εκεί στην Αθήνα, γιατί δεν υπήρχε θέση στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου ο 20χρονος έφτασε, τελικά, στο «Σωτηρία», όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο άτυχος σπουδαστής κηδεύτηκε στο χωριό του το Σάββατο το απόγευμα.

Το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ) έκανε χτες λόγο για μεμονωμένο κρούσμα μηνιγγίτιδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ