Τρίτη 25 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΤΕΕ
Μονόδρομος η ψήφος στην «Πανεπιστημονική»

Βαδίζουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές νέων διοικητικών οργάνων στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, έναν από τους μεγαλύτερους επιστημονικούς φορείς της χώρας, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 30 Νοέμβρη.

«Η ενίσχυση της Πανεπιστημονικής είναι ο δικός μας μονόδρομος»! Με αυτό το σύνθημα και μεγάλη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία απευθύνεται η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» στους χιλιάδες μηχανικούς, καλώντας τους να υπερψηφίσουν το μαχητικό της ψηφοδέλτιο.

Στην εκλογική Διακήρυξη της παράταξης επισημαίνονται, μεταξύ των άλλων: «Σε κάθε μισθωτό, μικροεπαγγελματία μηχανικό, σε κάθε νέο συνάδελφο που μοχθεί για να πληρώσει το ΤΣΜΕΔΕ του, που πηγαίνει στις 10 και στις 11 το βράδυ στο σπίτι του να ξεκουραστεί θα τεθεί το ερώτημα: υπάρχει κάποιος λόγος να συμμετάσχω σε αυτές τις εκλογές; Μπορώ να περιμένω κάτι από αυτές, στη δουλιά, στο μέλλον, στη ζωή μου; ΝΑΙ, υπάρχει λόγος, η κατάσταση αυτή δεν είναι μοιραία και νομοτελειακή, μπορούμε να την αλλάξουμε με τους αγώνες μας και η ενίσχυση της Πανεπιστημονικής θα είναι το πρώτο, ουσιαστικό βήμα για μια πραγματική αλλαγή πορείας!».

«Στην τριετία που πέρασε - τονίζεται σε άλλο σημείο της Διακήρυξης - συνεχίστηκε και εντάθηκε παραπέρα ο αντιδραστικός χαρακτήρας της λειτουργίας του ΤΕΕ, φάνηκε πιο απροκάλυπτα ο ομφάλιος λώρος που το συνδέει με τους μηχανισμούς του κράτους και του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτό, εκτός από το θεσμικό πλαίσιο και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, καθορίστηκε αποφασιστικά από τη στάση των δυνάμεων που κυριαρχούν στα όργανά του, πρώτα και κύρια αυτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Από κοντά και δυνάμεις του ΣΥΝ ("Κιτσίκης", "Ενότητα" κλπ.). Οπου δεν εμφανίστηκαν "βασιλικότεροι του βασιλέως" στην υλοποίηση της πολιτικής της ΕΕ (βλ. Ασφαλιστικό) αρκέστηκαν σε ανέξοδες διαμαρτυρίες χωρίς ΠΟΤΕ να καταγγείλουν την πολιτική αυτή, χωρίς να προτείνουν ούτε μία κινητοποίηση με προοπτική κλιμάκωσης ή ουσιαστικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση».

Αύριο Τετάρτη η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών» καλεί τα μέλη και τους φίλους της σε Ολομέλεια, που θα γίνει στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (Καρ. Σερβίας 4, 5ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ