Τρίτη 25 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απορριπτική πρόταση για τους απεργούς πείνας

Την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης των πέντε απεργών πείνας, που κρατούνται για τα επεισόδια της Συνόδου Κορυφής τον περασμένο Ιούνη στη Θεσσαλονίκη, πρότεινε χτες στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της συμπρωτεύουσας η αντεισαγγελέας Σοφία Πετράκη.

Η αντεισαγγελέας πρότεινε την παραπομπή και των 29 κατηγορούμενων στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Οι επτά που παραμένουν προφυλακισμένοι από τις 21 Ιούνη, αντιμετωπίζουν τις πλέον βαρύτατες κατηγορίες (όπως της έκρηξης, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών)...

Στην αντίπερα όχθη, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για κακομεταχείριση, κατέθεσε στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ο συνήγορος του Κάρλος Μαρτίνεζ καθώς όπως αναφέρεται σ' αυτή, η υγεία του επιδεινώθηκε στις 3 Νοέμβρη με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Εκεί όμως οι αστυνομικοί τον κρατούσαν δεμένο πισθάγκωνα και τους αρνήθηκαν επίσκεψη δικηγόρου ή διερμηνέα. Επίσης κάνει λόγο για απαράδεκτες συνθήκες κράτησης και κατά τη μεταγωγή του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Σε ό,τι αφορά την υγεία των απεργών πείνας, συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τον θάνατο. Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ο Κάρλος Μαρτίνεζ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Παράλληλα, το Σάββατο, ο Σουλεϊμάν Ντακντούκ, εισήχθη στο Τζάνειο προκειμένου να αποφευχθεί η διάτρηση του εντέρου του αλλά από εκεί και παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου της Ομάδας Νομικής Βοήθειας, επέστρεψε στο Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ