Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Οι επιθέσεις «μέσο ταύτισης με τον ιμπεριαλισμό»

Σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τις βομβιστικές ενέργειες στην Ισταμπούλ, η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος Εργασίας της Τουρκίας (Emegin Partisi, ή EMEP) τονίζει μεταξύ άλλων:

«Πολλοί συμπατριώτες μας έχασαν τη ζωή τους από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν κατά των συναγωγών και κατά διαφόρων σημείων την 20ή Νοεμβρίου. Ο λαός μας ανησυχεί για το τι και πού θα στοχεύσουν αυτοί που έχουν βάλει στο στόχαστρο τη χώρα μας. Με αυτές τις επιθέσεις, γίνεται προφανές ότι η Τουρκία έχει επιλεγεί ως στόχος. Η κυβέρνηση, που παραχώρησε την ανεξαρτησία της χώρας μας και τα συμφέροντα του λαού μας στις πολιτικές των ΗΠΑ και του Ισραήλ, προτιμά να «δώσει μια παράσταση» αντί να καταλάβει την κατάσταση και να δράσει όπως χρειάζεται.

«Αντί να προσπαθήσει να καταλάβει αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες και να δει τα αίτια της επίθεσης», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΕΜΕΡ, «η κυβέρνηση διαχειρίζεται αυτές τις επιθέσεις ως μέσα περαιτέρω σύσφιγξης των στενών της σχέσεων με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Θα έπρεπε να γίνει αντιληπτό ότι αποτέλεσμα αυτών των τρομοκρατικών ενεργειών, ανεξάρτητα του ποιοι είναι οι πραγματικοί δράστες, επιχειρείται να είναι η καταδίκη της Τουρκίας σε ταύτιση με τις πολιτικές των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Ο λαός μας δε θα είναι ποτέ ασφαλής αν η Τουρκία δεν ακολουθήσει μια ανεξάρτητη και δημοκρατική γραμμή, αποκόπτοντας αυτούς τους δεσμούς της. Δεν είναι δυνατό να ιδωθούν αυτές οι επιθέσεις ανεξάρτητα από τις πολιτικές επιθετικότητας και κατοχής των ΗΠΑ έναντι της Μέσης Ανατολής και την πολιτική συνεργάτη των δυνάμεων κατοχής που ασκεί η Τουρκία, τη σύνταξη με τον ιμπεριαλισμό».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες, οι οποίες θα διευκολύνουν το έργο των αντιδημοκρατικών και αντεργατικών δυνάμεων, και θα χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για την ένταση των πιέσεων και των επιθέσεων σε βάρος του λαού, ενώ απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των θυμάτων και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ