Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΤΕ
«Μηνιάτικο» 55 εκατ. ευρώ!

Σε 490,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη προ φόρων του ΟΤΕ, το πρώτο 9μηνο του 2003, που αντιστοιχούν σε 54,5 εκατ. ευρώ κατά μέσον όρο το μήνα. Συγκριτικά με το περσινό 9μηνο, τα κέρδη του ΟΤΕ εμφανίζονται μειωμένα κατά 17,4%, εξέλιξη που αναλυτές αποδίδουν στη «μη επιτυχή έκβαση» των επενδύσεων, κυρίως στη Ρουμανία. Στη λογική, όμως, του «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη», η διοίκηση του Οργανισμού, που αναζητά τρόπους για τη μεγιστοποίηση των κερδών των μετόχων του, προανήγγειλε για την ερχόμενη διετία απολύσεις 4.000 εργαζομένων!

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του Οργανισμού, που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου το πρώτο 9μηνο του 2003 παρουσίασε αύξηση 15,2%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αντίθετα, ο ΟΤΕ απώλεσε το 3% του μεριδίου που κατείχε έναντι των ανταγωνιστών του στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας (από 91% μειώθηκε στο 88%).

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Λ. Αντωνακόπουλος, ουσιαστικά, υπεραμύνθηκε της πολιτικής των απολύσεων, λέγοντας: «Οι προσπάθειές μας για συγκράτηση του λειτουργικού κόστους βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο».

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα, σε εφαρμογή των «αυστηρών προγραμμάτων μείωσης του κόστους», η διοίκηση του ΟΤΕ προχώρησε σε απόλυση του 20% των εργαζομένων στη «Romtelecom» (θυγατρική του ΟΤΕ στη Ρουμανία), ενώ κατά 1,5% μειώθηκε και το προσωπικό του ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ