Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Μεθοδεύεται το ξεπούλημα του Ισσου

Το ξεπούλημα του Ισσου της Κέρκυρας μεθοδεύουν κυβέρνηση και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Με πρωτοβουλία της ΓΓ της Περιφέρειας Αν. Κανελλοπούλου, στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Γ΄ ΚΠΣ της Περιφέρειας, με εισήγησή της, αποφάσισαν να απενταχθούν, να μη χρηματοδοτηθούν δηλαδή, έργα που αφορούσαν την προστασία του περιβάλλοντος λιμνών και παραλίμνιων περιοχών. Με την κίνηση αυτή, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σπάρτη, όπου θα είναι υποψήφια, άφησε ελεύθερο το πεδίο για ξεπούλημα στην οικογένεια των Αγγελόπουλων... Είχε, μάλιστα, το θράσος να πει ότι στην εν λόγω συνεδρίαση δόθηκε έμφαση στο περιβάλλον. Προφανώς εννοούσε στην καταστροφή του περιβάλλοντος.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για αμμώδη έκταση με οάσεις κέδρων δίπλα στη λίμνη Κορισσίων, έκτασης 2.000 στρεμμάτων, ενταγμένη στο πρόγραμμα «ΝΑΤURΑ». Ως ενδιαφερόμενη παρουσιάζεται η ολλανδική πολυεθνική «Red Resort Development BV», και πίσω της κρύβεται η εταιρία της οικογένειας Αγγελόπουλου (Χαλυβουργική κλπ.), που δε φημίζεται για την περιβαλλοντική της «ευαισθησία», αλλά για την επιδίωξη της ασύδοτης κερδοφορίας της. Η εν λόγω εταιρία έχει επιχειρήσει να ενοικιάσει ή και να αγοράσει τον Ισσο - άγνωστο με ποια νομική μορφή - μέσω της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και τοπικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πρόσκεινται στη ΝΔ (πλειοψηφία Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μελιτειέων). Ο Ισσος ανήκει κατά κυριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο.

Πρόσφατα, η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, είχε καταγγείλει τις μεθοδεύσεις εκποίησης του Ισσου, επισημαίνοντας με ανακοίνωσή της ότι:

  • Το ξεπούλημα της δημόσιας γης είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της παράδοσης στα μονοπωλιακά συμφέροντα, που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.
  • Η ιδιωτικοποίηση αυτή δεν μπορεί να είναι άσχετη με την προώθηση του δασοκτόνου νομοσχεδίου και με το ξεπούλημα, γενικότερα, της περιουσίας του ΕΟΤ, με τα οποία συμφωνεί και η ΝΔ.
  • Το ξεπούλημα του Ισσου, επενδύεται με τα επιχειρήματα ότι με την ενοικίαση ή την αγορά από ιδιώτες θα υπάρξει «αξιοποίηση» και «ανάπτυξη». Μόνο που αυτά μπορεί να υπάρξουν αλλά θα είναι αποκλειστικά προς όφελος της ολιγαρχίας και σε βάρος των άμεσων και μακροπρόθεσμων συμφερόντων του λαού και της νεολαίας.
  • Η περιοχή του Ισσου, θα καταστραφεί και θα απαγορευτεί η πρόσβαση στον κερκυραϊκό λαό και τον κάθε επισκέπτη.

Με βάση τα παραπάνω, η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους της περιοχής και ολόκληρο τον κερκυραϊκό λαό και τη νεολαία να αντιδράσουν και να μην επιτρέψουν το ξεπούλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ