Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΜΟΣ
Μετατρέπουν το νησί σε στρατόπεδο

Με αυταρχισμό και αδιαλλαξία, επιχειρεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να επιβάλει τις αποφάσεις της, στους κατοίκους της Σάμου, που αντιτίθενται στη δημιουργία νέων πεδίων βολής και ασκήσεων στο νησί. «Πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης με τη συναίνεση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, που οδηγούν τον τόπο στην εγκατάλειψη και στην οικονομική και κοινωνική απαξίωση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, που εξέδωσε η ΝΑΣ Σάμου - Ικαρίας - Φούρνων, καλώντας το λαό του νησιού να απαιτήσει, σε συνεργασία με τους φορείς, διαφορετική πολιτική ανάπτυξης του τόπου «προς όφελος των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων».

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει ισχυρά επιχειρήματα, τα οποία να στηρίζουν την απόφασή της για αύξηση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο νησί, αποδεικνύεται από την ομόφωνη απόφαση των κατοίκων να αντισταθούν με κινητοποιήσεις, όπως αυτή της περασμένης βδομάδας, που αντιμετωπίστηκε με ΜΑΤ και δακρυγόνα.

Πολιτικές επιλογές, που στοχεύουν στην υποβάθμιση του νησιού με τη μετατροπή του σε στρατοκρατούμενη περιοχή και δε συμβάλλουν σε καμία περίπτωση στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού, αντίθετα επιφέρουν σοβαρό πλήγμα στα συμφέροντα των κατοίκων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΑΣ, σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση στο νησί φέρουν νομάρχης και βουλευτής, που λειτουργούν σαν φερέφωνα της κυβέρνησης και εκτελεστές των αποφάσεών της, χωρίς να ενδιαφέρονται για το μέλλον και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της περιοχής και εξαπατούν το λαό. Οπως αναφέρεται, η ΝΑΣ είχε καταγγείλει την εξαπάτηση των κατοίκων και ζήτησε να μπει το επίμαχο θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, πράγμα που δεν έγινε ποτέ...

Τέλος, η ΝΑΣ καλεί τους κατοίκους του νησιού να αντιπαλέψουν την πολιτική της κυβέρνησης, που δεν εξυπηρετεί την προστασία της εθνικής ανεξαρτησίας, αλλά τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, ενώ παράλληλα δηλώνει τη συμπαράστασή της «στον αγώνα των κατοίκων για τη ματαίωση της δημιουργίας νέων πεδίων βολών και την απομάκρυνση εκείνων που είναι κοντά σε οικισμούς, προκειμένου να σταματήσει κάθε χρήση βλημάτων, που μολύνουν το περιβάλλον και απειλούν σοβαρά την υγεία των κατοίκων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ