Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ
Αλυτα τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής

Τα σοβαρότατα προβλήματα στο υδροδοτικό και οδικό δίκτυο, που προξένησαν στο Δήμο Μουρεσίου οι έντονες κακοκαιρίες του περασμένου χειμώνα και η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην αποκατάσταση των ζημιών, είναι το θέμα της Επίκαιρης Ερώτησης, που κατέθεσε, προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής.

Η Δημοτική Αρχή και η ΤΥΔΚ Μαγνησίας προχώρησαν αμέσως μετά τις κακοκαιρίες σε απολογισμό των ζημιών της υποδομής του δήμου και στην πραγματοποίηση μελετών για την αποκατάστασή τους. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην Ερώτηση, η πρώτη μελέτη αφορούσε την αποκατάσταση των ζημιών στο υδροδοτικό δίκτυο του δήμου, από το οποίο εξυπηρετούνται έξι Δημοτικά Διαμερίσματα και πολλοί οικισμοί, κόστους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και η δεύτερη αναφερόταν στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου του Δήμου και της Αγροτικής Οδοποιίας, που ανέρχεται στα 555.000 ευρώ. Παρά το γεγονός, όμως, ότι ο Δήμος Μουρεσίου κατέθεσε στο ΥΠΕΧΩΔΕ τις μελέτες αυτές στις 3 Απρίλη του 2003, οκτώ μήνες μετά η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη και καμία επίσημη απάντηση δεν έχει δοθεί, για την εξέλιξη της υπόθεσης.

«Δεδομένου ότι μπήκαμε στη νέα χειμερινή περίοδο, η χρηματοδότηση των έργων αυτών είναι απολύτως απαραίτητη, αφού μετά από μία νέα κακοκαιρία δε θα μιλάμε για έργα αποκατάστασης, αλλά για την ανάγκη κατασκευής νέου οδικού και υδροδοτικού δικτύου στο Δήμο Μουρεσίου», επισημαίνεται στην Επίκαιρη Ερώτηση.

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς «γιατί δεν έχουν χρηματοδοτηθεί οι παραπάνω μελέτες με τα αντίστοιχα των μελετών ποσά για την αποκατάσταση των ζημιών - ύδρευσης και οδικού δικτύου - αλλά και αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει άμεσα το Δήμο Μουρεσίου, ώστε να γίνουν τα έργα πριν μπει για τα καλά ο χειμώνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ