Κυριακή 30 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ
ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ακρίβεια - ανεργία - λιτότητα

Χωρίς σταματημό είναι πλέον τα χτυπήματα που δέχονται οι εργαζόμενοι και το βιοτικό τους επίπεδο. Σε μέρες που ευημερούν τα τηλεοπτικά σποτ και οι Σημίτης-Καραμανλής διαγκωνίζονται ποιος θα γίνει πιο αρεστός στα αφεντικά της ντόπιας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας, η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας συνθλίβονται κάτω από ένα εκρηκτικό μείγμα: Ακρίβεια, ανεργία, ανασφάλεια, υποαπασχόληση, εξευτελιστικοί μισθοί και συντάξεις, όλα αυτά έχουν γίνει πλέον συνώνυμα με τις συνέπειες της ακολουθούμενης πολιτικής.

Πρόκειται για την πολιτική που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση και ...υπόσχεται η ΝΔ σε περίπτωση που κερδίσει τις επόμενες εκλογές και της οποίας κεντρικός άξονας είναι η στήριξη των επιδιώξεων και των σχεδίων του μεγάλου κεφαλαίου. Οχι μόνον εδώ. Στην ΕΕ συνολικά.

Η επίσημη κερδοφορία 44 επιχειρήσεων στην Ελλάδα αυξήθηκε στο εννιάμηνο 35%. Οι τιμές σε δεκάδες τρόφιμα και άλλα είδη τραβούν την ανηφόρα τους ροκανίζοντας τα λαϊκά εισοδήματα. Κι όπως λέει επίσημη έκθεση της ΕΕ για την «Κοινωνική Κατάσταση στην ΕΕ», το 36% του πληθυσμού που είναι ικανό προς εργασία και επιθυμεί να εργαστεί, καταδικάζεται να είναι εκτός της παραγωγικής διαδικασίας!!!


ΣΕΛ.  9  -  12

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ