Κυριακή 30 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Θα θερίσουν θύελλες οργής

Τα παιδιά πεταμένα στα ναρκωτικά. Οι γυναίκες ανάμεσα στα σαράντα και τα πενήντα πεταμένες στη μερική απασχόληση ή την ανεργία. Οι άντρες στα 55 τους μακροχρόνια άνεργοι και οι τυχεροί με μερικά μεροκάματα το μήνα. Οι γέροι αντιμέτωποι με αυξήσεις στα φάρμακα και τα τρόφιμα, το νερό, το φως. Και το λιγοστό βιολογικό μέλλον τους να κοστολογείται ως βάρος στον προϋπολογισμό μιας «ισχυρής Ελλάδας» που την υπολογίζουν τα αφεντικά τους.

Στον κόσμο ο τρόμος έστησε τρελό χορό. Συλλήψεις φαντασμάτων, μαρτύρια στα Γκουαντανάμο και η μεγάλη είδηση να περνάει στα ψιλά. Στη Μεγάλη Βρετανία, την αμερικάνικη τσόντα στην εξωτερική πολιτική της βίαιης κυριαρχίας, κατατέθηκε το νέο μεταναστευτικό νομοσχέδιο. Σκληρό σαν τον καπιταλισμό που βρίσκεται σε ύφεση, με βγαλμένα δόντια μπροστά στις αντιφάσεις του, ιμπεριαλιστικά ανταγωνιστικό με τους εκμεταλλευτές των κολασμένων της Γης όταν αναζητά ζωτικό χώρο και αγορές τρομοκρατημένων καταναλωτών.

Δυο πράγματα διάβασα και μου σηκώθηκε η τρίχα. Οσοι πρόσφυγες διατάσσονται (μετανάστες δηλαδή) να εγκαταλείψουν τη χώρα του Κυανοπώγωνα και δεν το πράττουν αμέσως, θα χάνουν λέει, τα παιδιά τους. Θα τους στερούν την επιμέλεια!..

Κι ύστερα, όσοι νέοι πρόσφυγες φτάνουν στη χώρα που τολμάει να δίνει μαθήματα δημοκρατίας - βίαιης καθεστωτικής νεοφασιστικής τάξης δηλαδή, με δανεικά από την Ουάσιγκτον γαλόνια και κοντοβράκια νεοαποικιοκρατίας, θα φοράνε ειδικό βραχιόλι εντοπισμού!.. Σαν τις σημαδεμένες αγελάδες των Τεξανών στις ταινίες κατάκτησης της Δύσης. Ετσι οι αρχές, θα ξέρουν ανά πάσα στιγμή, λέει, πού βρίσκονται οι υποψήφιοι τρομοκράτες.

Είναι η ίδια νομοθεσία, στην ίδια χώρα, που πριν από δύο χρόνια νομοθετήθηκε η τιμολόγηση των ιδιωτικών ασφαλίστρων με βάση το DNA και τις πιθανές αρρώστιες των ασφαλισμένων. Είναι η ίδια ευρωπαϊκή χώρα που μετέχει σε... «άξονες του καλού», που η βασίλισσά της πάει ακόμα βόλτα με την άμαξα της σταχτοπούτας και ο διάδοχός της υπερασπίζεται τον ανδρισμό του φιμώνοντας τις εφημερίδες και προσευχόμενος στο Αγιον Ορος... Ευρωπαϊκή, σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, το δυτικό σύνορο της ΕΕ όπου η Σένγκεν δεν ισχύει αλλά τα βραχιολάκια της τρομοκρατικής υποδούλωσης έρχονται να κρύψουν τα 6.000.000 παιδιά στην Αγγλία που δεν έχουν ένα πιάτο φαΐ της προκοπής την ημέρα. Εχουν όμως έναν καινούριο «σερ», τον Μπέκαμ, είδωλο κι όραμα, να πορεύονται στη ζωή...

Στα καθ' ημάς, η Ολυμπιάς του 2004 βγάζει τον Κολοκοτρώνη από τη γιορτή του και βάζει στη θέση του τον Ζακ Ρογκ κι ο πρωθυπουργός αρχίζει να το παίζει επικοινωνιακώς ως εγχώριος Λουδοβίκος. «Apres moi le deluge». Μετά από μένα, η καταστροφή, λέει και ξαναλέει υπό τους θλιβερούς ήχους του ξεπερασμένου άσματος «θα τον μεθύσουμε τον ήλιο»...

Ηρθε η ώρα για ιδεολογικά και πραγματικά οδοφράγματα, στα οποία καλούμαστε να συγκρουστούμε με τον καινούριο βαθύ και σκοτεινό μεσαίωνα που αναδύεται κάκοσμος και φριχτός από τα σπλάχνα της ιρακινής γαλοπούλας που επιδείκνυε πρωτοσέλιδος ο Μπους στην οικουμένη. Ο πρώτος κλέφτης της Βαγδάτης που βγήκε από τα παραμύθια, πέρασε στα θρίλερ κι έφτασε νύχτα στην αγκαλιά των μισθοφόρων του.

Εσπειραν ανέμους. Των συμφερόντων τους. Και αρχίζουν - ακούστε τη βοή - τις θύελλες. Της οργής και της αντίστασης. Των λαών της Γης.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ