Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ
Τρίωρες στάσεις

Απεργιακές κινητοποιήσεις με 3ωρες στάσεις εργασίας στην αρχή κάθε βάρδιας σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου πραγματοποιούν για δεύτερη βδομάδα οι πωλητές οδηγοί και βοηθοί εμφιαλωμένων ποτών Βορ. Ελλάδας. Οι εργαζόμενοι σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του συνδικάτου τους που έγινε το Σάββατο κατήγγειλαν την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας γιατί καταστρατηγεί το Νόμο 1876/90 περί συλλογικών συμβάσεων εργασίας και κωλυσιεργεί απαράδεκτα να επικυρώσει την απόφαση 4/2003 του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Το αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης στάσης του υπουργείου είναι, όπως τονίστηκε, να αδικούνται και να ζημιώνονται οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε αυτή την ομοιοεπαγγελματική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Επίσης με ψήφισμά της η έκτακτη γενική συνέλευση καταδικάζει τη βιομηχανία ψευδών μηνύσεων, την άνιση μεταχείριση, τις απαράδεκτες καταδίκες συνδικαλιστών και τα «πρόστιμα» τιμωρία στην εφημερίδα της Ομοσπονδίας, που όλα μαζί, όπως τονίζεται, έχουν στόχο την οικονομική εξάντληση του συνδικαλιστικού κινήματος και την κατατρομοκράτηση των εργαζομένων.

Τέλος, οι εργαζόμενοι χαιρέτισαν με ικανοποίηση τις αποφάσεις του 28ου Συνεδρίου του ΕΚΘ που καταδικάζουν τις δικαστικές διώξεις των συνδικαλιστών και του 8ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας για την εφαρμογή του 39ωρου με απεργία από την 1η Γενάρη 2004 σ' όλο τον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ