Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» ΓΙΑΤΡΩΝ ΙΚΑ
Συσπείρωση και κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους

Προκήρυξη της παράταξης με αφορμή τα σχέδια της κυβέρνησης αλλά και τις κινητοποιήσεις

Την ανάγκη της συσπείρωσης και του κοινού αγώνα των γιατρών του ΙΚΑ με τους άλλους εργαζόμενους, τονίζει με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΠΚ) Γιατρών του ΙΚΑ με αφορμή τα σχέδια της κυβέρνησης που περιέχονται στο λεγόμενο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά και τις κινητοποιήσεις που εκδηλώνονται απ' τους γιατρούς.

Οσον αφορά τις ρυθμίσεις για τους 5.500 συμβασιούχους γιατρούς του ΙΚΑ, η ΔΠΚ υπογραμμίζει ότι αυτή η πολιτική της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο τους γιατρούς του ΙΚΑ, αλλά ότι είναι ένα μέρος των γενικότερων και βαθύτερων αντιλαϊκών πολιτικών αναδιαρθρώσεων του συστήματος. «Το προωθούμενο νομοσχέδιο έρχεται να θεσμοθετήσει την πολυδιάσπαση των εργασιακών σχέσεων, την ελαστικοποίηση των μορφών απασχόλησης, την ανασφάλεια, την εντατικοποίηση» υπογραμμίζει η ΔΠΚ και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έρχεται να επιβάλει τον προσωπικό γιατρό ως θηροφύλακα και τον πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης (ΠΑΑ) ως «γενίτσαρο» όπως τον έχει ονομάσει ο διοικητής!

«Η ασφάλιση των συμβασιούχων, τονίζει η ΔΠΚ, βασική υποχρέωση του ΙΚΑ και αναφαίρετο δικαίωμα του εργαζόμενου, στην ουσία γίνεται δυσβάσταχτη αυτασφάλιση και απαγορευτική για την πλειοψηφία των συμβασιούχων. Αφήνει ακάλυπτα τα χρόνια πέραν της 10ετίας και απορρίπτει τους προσληφθέντες μετά το 1992. Οι πολύμορφες ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών του ΙΚΑ, η εμπορευματοποίηση της παροχής Υγείας βαθαίνουν. Αποτελούν μέρος της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής, που περιορίζει δραστικά τα δικαιώματα των γιατρών αλλά και των λαϊκών στρωμάτων».

«Οι ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝ έχουν σοβαρή ευθύνη, γιατί αποδέχονται στην ουσία αυτή την πολιτική και γιατί απομόνωσαν τους γιατρούς από τους φυσικούς τους συμμάχους», επισημαίνει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της η ΔΠΚ και καλεί τους γιατρούς να παλέψουν:

  • Ενα δημόσιο καθολικό - ενιαίο και δωρεάν σύστημα Υγείας και ασφάλισης στην υπηρεσία του ανθρώπου.
  • Την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας (όμιλοι - διαγνωστικά κέντρα κλπ.).
  • Την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση της Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.
  • Τη μονιμοποίηση όλων των γιατρών του ΙΚΑ. Ολοι οι γιατροί να είναι ΠΑΑ με μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες.
  • Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα από την ημέρα της πρόσληψης των συμβασιούχων γιατρών χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ