Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
«Δε θα ξεμπερδέψετε εύκολα με το λαϊκό κίνημα στην Κολομβία»

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κ. Αλυσσανδράκη με αφορμή την επίσκεψη του αντιπροέδρου της Κολομβίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Διαλλακτικός και υπέρμαχος της εθνικής συμφιλίωσης επιχείρησε να εμφανιστεί ο αντιπρόεδρος της Κολομβίας Φρανσίσκο Σάντος (Francisco Santos), που παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παρ' όλα αυτά δεν παρέλειψε να επαναλάβει τις θέσεις της κολομβιανής κυβέρνησης για προσφορά αμνηστίας στους παραστρατιωτικούς και στρατιωτική συντριβή των ανταρτών. Παίρνοντας το λόγο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Αλυσσανδράκης, τόνισε τα εξής:

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για την κατάσταση στην Κολομβία. Εχουμε εκεί μια αναμέτρηση όπου, από τη μια μεριά βρίσκεται ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, που θέλει τον έλεγχο της χώρας και, μέσω αυτής, όλης της περιοχής. Στο πλευρό του η ντόπια ολιγαρχία, που διατηρεί μεσαιωνικού τύπου προνόμια. Από την άλλη μεριά ο κολομβιανός λαός, που παλεύει σκληρά για τα στοιχειώδη δικαιώματά του και αναγκάστηκε να καταφύγει στον ένοπλο αγώνα.

Το ΚΚΕ έχει εκφράσει επανειλημμένα την αλληλεγγύη του και τη συμπαράστασή του στις λαϊκές δυνάμεις της Κολομβίας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τις πρόσφατες επιτυχίες τους στις τοπικές εκλογές και την αποτυχία του δημοψηφίσματος για αλλαγή του συντάγματος.

Κατηγορήσατε τους αντάρτες, κ. αντιπρόεδρε, και ειδικότερα τις FARC για αδιαλλαξία, θα ήθελα να σας θυμίσω ότι δεν ήταν οι αντάρτες, αλλά ο προηγούμενος πρόεδρος Παστράνα (Pastrana) που διέκοψε μονομερώς την ειρηνευτική διαδικασία, ενώ ο τωρινός πρόεδρος Ουρίμπε (Uribe) βαδίζει στα ίχνη του. Κατηγορήσατε τους αντάρτες για εμπόριο ναρκωτικών, θα ήθελα να σας προειδοποιήσω ότι δε θα ξεμπερδέψετε τόσο εύκολα με το λαϊκό κίνημα, με τη μέθοδο της συκοφαντίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ