Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Τρομοφοβίας συνέχεια...

ΛΑ ΠΑΣ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΤΖΑΚΑΡΤΑ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Το σκηνικό τρομοφοβίας που στήνεται συνεχώς διευρύνεται και περιπλέκεται. Ολοένα και νέες χώρες εμπλέκονται ενώ η «Αλ Κάιντα» συνεχίζει να «πυροβολεί» με μηνύματα.

Νέα μαζικό κύμα συλλήψεων μουσουλμάνων, υπόπτων για τρομοκρατικές επιθέσεις στη... Βολιβία! Οι αρχές προχώρησαν σε 16 συλλήψεις κατόπιν υποδείξεως της γαλλικής Αστυνομίας. Ο υπουργός Εσωτερικών της Βολιβίας, Αλφόνσο Φερουφίνο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας του ότι οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι από το Μπαγκλαντές και οι συλλήψεις έγιναν το πρωί της Πέμπτης στο αεροδρόμιο «Βίρου - Βίρου», κοντά στην πόλη Σάντα Κρουζ, στη Νότια Βολιβία. Μάλιστα ο Φερουφίνο πρόσθεσε ότι «οι πληροφορίες από τη γαλλική Αστυνομία ανέφεραν ότι μουσουλμάνοι σχεδίαζαν να καταλάβουν αεροσκάφος που θα εκτελούσε πτήση από τη Λα Πας, μέσω Σάντα Κρουζ, προς το Μπουένος Αϊρες, για να πλήξουν στόχους στις Ηνωμένες Πολιτείες»...

Επιπροσθέτως, οδηγία για την Ινδονησία εξέδωσαν οι ΗΠΑ. Η αμερικανική πρεσβεία στη χώρα προειδοποίησε για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης το διάστημα των εορτών των Χριστουγέννων. Στην Τουρκία οι αρχές συνέλαβαν τον 26ο ύποπτο για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Κωνσταντινούπολη.

Τέλος, ένα ακόμη μήνυμα της «Αλ Κάιντα», που καλεί τους μουτζαχεντίν της Αραβικής Χερσονήσου να πλήξουν τις βάσεις των «σταυροφόρων» και τις ηγεσίες της περιοχής «οι οποίες πρόδωσαν το έθνος και προστατεύουν τους σταυροφόρους», δημοσιεύτηκε σε σελίδα του Διαδικτύου. Αποστολέας του μηνύματος είναι ο Αμπούλ Ουαλίντ Αλ Νάτζι, ο φερόμενος ως επικεφαλής των επιχειρήσεων της οργάνωσης στην Αραβική Χερσόνησο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ