Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Σύσκεψη ανάδειξης προβλημάτων

Σε σύσκεψη αγροτών - ελαιοπαραγωγών της Ανατολικής Φθιώτιδας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Στυλίδας, μετά από κάλεσμα της «Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (ΠΑΣΥ), συζητήθηκαν τα σημαντικά και συνεχώς οξυνόμενα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών, όπως επιδοτήσεις, καταστροφές καλλιεργειών, ελαιοκομικό μητρώο, ΚΑΠ κ.ά.

Από τη σύσκεψη εκδόθηκε ψήφισμα καταδίκης των μεθοδεύσεων του υπουργού Γεωργίας και της κυβέρνησης, που στόχο έχουν το μεγάλο ξεπούλημα της ελληνικής γεωργίας και των μικρομεσαίων αγροτών, στόχο, που, όπως σημειώνεται, υπαγορεύει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του μεγάλου κεφαλαίου.

Σημειωτέον ότι οι ελαιοπαραγωγοί της Ανατολικής Φθιώτιδας (από Στυλίδα μέχρι Πελασγία), εκτός από τις μεγάλες ζημιές που έπαθαν στις ελαιοκαλλιέργειές τους από τον παγετό την περίοδο Δεκέμβρης 2001 - Γενάρης 2002, βρίσκονται και στο χείλος της οικονομικής εξαθλίωσης, αφού ακόμα ο ΕΛΓΑ δεν έχει καταβάλλει ολοκληρωτικά τις αποζημιώσεις, παρά μόνο μέρος τους. Γι' αυτό και στο ψήφισμά τους οι ελαιοπαραγωγοί της Ανατολικής Φθιώτιδας προειδοποιούν ότι «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» και αποφασίζουν η απάντηση να έχει αγωνιστική κατεύθυνση ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει.

Παράλληλα, επισημαίνεται και καταγγέλλεται ο τρόπος με τον οποίο καταρτίζεται το ελαιοκομικό μητρώο, το οποίο έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εργολαβική εταιρία και όχι στις υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας, με αποτέλεσμα να γίνεται η σύνταξή του με προσωπικό και μέσα που δε διασφαλίζουν ακριβή και έγκυρα αποτελέσματα για το μέγεθος και την ιδιοκτησία των ελαιοκομικών εκμεταλλεύσεων. Επίσης, επιβαρύνονται οι αγρότες με σημαντικά ποσά (π.χ. έξοδα ενστάσεων κλπ.).

Τέλος, με το ψήφισμά της η σύσκεψη των ελαιοπαραγωγών Ανατολικής Φθιώτιδας απευθύνεται στους αγρότες, τονίζοντας ότι η μόνη λύση είναι η ίδρυση αγωνιστικών αγροτικών συλλόγων και η πύκνωση των γραμμών της ΠΑΣΥ σε όλους τους δήμους της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ