Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κοινός ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας

Συνεχίστηκαν και χτες οι συναντήσεις των Παλαιστινίων συνδικαλιστών, που βρίσκονται στη χώρα μας προσκαλεσμένοι του ΠΑΜΕ

Από τη συνάντηση των Παλαιστίνιων συνδικαλιστών με τους συνδικαλιστές της ΠΕΜΕΝ
Από τη συνάντηση των Παλαιστίνιων συνδικαλιστών με τους συνδικαλιστές της ΠΕΜΕΝ
«Η διεθνιστική πάλη και αλληλεγγύη είναι βασικό χαρακτηριστικό της δράσης του συνεπούς ταξικού εργατικού κινήματος. Η πάλη της εργατικής τάξης και του λαού της Παλαιστίνης για τη δική τους πατρίδα είναι συνδεδεμένη με την πάλη του εργατικού κινήματος στη χώρα μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στα μονοπώλια, στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς τους υπηρέτες». Αυτό τόνισε ο Γ. Τούσσας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, στον Πειραιά, ανάμεσα σε εκπροσώπους των σωματείων Πειραιά του ΠΑΜΕ και του Ιμπραχήμ Χαϊντάρ, γενικού γραμματέα της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών. Ο Ιμπραχήμ Χαϊντάρ βρίσκεται στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και του Περιφερειακού Γραφείου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας.

Από την πλευρά του, ο Ι. Χαϊντάρ, αφού περιέγραψε τις διώξεις και τις δολοφονίες που υφίσταται καθημερινά ο λαός της Παλαιστίνης από τους Ισραηλινούς, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ για τη συμπαράσταση που μέχρι τώρα οι Ελληνες εργαζόμενοι έχουν εκφράσει στους συμπατριώτες του και τόνισε «θα συνεχίσουμε τον αγώνα και πιστεύουμε πως θα νικήσουμε».

Με τους παλαίμαχους

«Η παλιά φρουρά της εργατικής τάξης, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, ζουν καθημερινά το δράμα του παλαιστινιακού λαού. Ο αγώνας σας είναι άξιος θαυμασμού. Είναι και δικός μας αγώνας». Με αυτά τα λόγια ο Διαμαντής Μαυροδόγλου υποδέχτηκε την παλαιστινιακή αντιπροσωπεία στην εκδήλωση - συνάντηση με τους παλαίμαχους του εργατικού κινήματος. Ο Ιμπραχήμ Χαϊντάρ, χαιρέτισε τους δεκάδες παρευρισκόμενους, που είχαν ασφυκτικά γεμίσει την αίθουσα και ευχαρίστησε τη «γενιά της αντίστασης και των αγώνων» για την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους.

Στη Βουλή

Ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών είχε χτες το πρωί συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη και τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην περιοχή. Τον Ιμπραχήμ Χαϊντάρ συνόδευαν στελέχη του Περιφερειακού Ευρωπαϊκού Γραφείου της ΠΣΟ και του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου καθώς και ο επιτετραμμένος της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Ι.Σάμπρι. Ο Απ. Κακλαμάνης υπογράμμισε την αναγκαιότητα λειτουργίας ενός ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού Κράτους αλλά και της ασφάλειας του κράτους του Ισραήλ και την εμμονή στην εφαρμογή του «οδικού Χάρτη», ως προϋποθέσεις για την αποκατάσταση της ειρήνης στη Μ. Ανατολή.

Στη συνέχεια, η Παλαιστινιακή Αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τα γραφεία των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ και είχε συνομιλία με βουλευτές των δύο κομμάτων.

Σήμερα, η αντιπροσωπεία επισκέπτεται την Πάτρα και αύριο, Παρασκευή, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα (αίθουσα Λογιστών 12 το μεσημέρι).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ