Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αγώνας ταχύτητας από την κυβέρνηση

Στόχος η γρήγορη θέσπιση νόμων και αποφάσεων στη βάση της νέας αντιλαϊκής πολιτικής της

Προτεραιότητα στην ταχύτητα δίνει η κυβέρνηση, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, προκειμένου να προωθήσει νόμους και αποφάσεις στη βάση της νέας αντιλαϊκής πολιτικής της για τον τουρισμό, έστω και αν δεν μπορέσει να αναλάβει η ίδια και την υλοποίηση των μέτρων που θα θεσπίσει. Αυτό προέκυψε από τη συζήτηση που είχε χτες με τους τουριστικούς συντάκτες ο νέος γενικός γραμματέας Τουρισμού Κ. Μποτόπουλος.

Με βάση το «σφιχτό» χρονικό προγραμματισμό του υπουργείου Ανάπτυξης, την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού. Εκεί θα συζητηθούν οι διοικητικές αναδιαρθρώσεις στον ΕΟΤ και τη Γενική Γραμματεία Τουρισμού, οι πολιτικές κατευθύνσεις της διυπουργικής επιτροπής για την εξειδίκευση των χαριστικών μέτρων προς το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο, η απορρόφηση πόρων από το Γ' ΚΠΣ.

Στις αρχές της επόμενης βδομάδας αναμένεται να δοθεί στο υπουργείο το προσχέδιο του νομοσχεδίου για τις διοικητικές αναδιαρθρώσεις, από την επιτροπή που το διαμορφώνει. Οι νέες αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, η μετατροπή του ΕΟΤ σε ΑΕ προβολής, η δημιουργία θυγατρικών εταιριών και οργανισμών, το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων, θα ρυθμιστούν από αυτό το νομοσχέδιο που πιθανά θα κατατεθεί στη Βουλή το Γενάρη.

Ενα ακόμη νομοσχέδιο, αυτό για τις ιαματικές πηγές, αναμένεται να περιλαμβάνει και ορισμένες από τις προκλητικές ρυθμίσεις υπέρ των μεγαλοξενοδόχων, ενώ μεμονωμένες αποφάσεις θα συμπληρώσουν το «θεσμικό» μέρος της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της προσέλκυσης ξένων μεγάλων επενδύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ