Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Διεκδικούν μπίζνες και... δικαστικώς!

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του υπουργού Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλου, κατέθεσε η εταιρία HE&D, συμφερόντων Μπόμπολα, επειδή δεν της ανατέθηκε η κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 100 - 120 MW στη Ρόδο. Η συγκεκριμένη εταιρία, που φιλοδοξεί να αρπάξει σημαντικό μερίδιο στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρισμού, προέβη στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων (θα εκδικαστούν στις 16 Φλεβάρη), διότι έκρινε πως υφίσταται σημαντική ζημία, αφού - ως συμμετέχουσα σε σχετικό διαγωνισμό για την κατασκευή της μονάδας - δεν προκρίθηκε σ' αυτή, αλλά με απ' ευθείας ανάθεση από τον Α. Τσοχατζόπουλο κατακυρώθηκε στη ΔΕΗ.

Βέβαια, σύμφωνα με τα όσα θέλουν οι ισχυροί να ισχύουν, ο κάθε ιδιώτης μπορεί να έχει το δικαίωμα να προσφεύγει στη δικαιοσύνη όταν κρίνει ότι βλάπτονται τα συμφέροντά του, ωστόσο, η εν λόγω ιστορία φαίνεται εξαιρετικά ύποπτη. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στην τελική φάση του διαγωνισμού, συμμετείχαν η θυγατρική της ΔΕΗ «ΔΕΗ Ρόδος ΑΕ» και η HE&D. Από την αξιολόγηση των προτάσεων, προκρίθηκε η ΔΕΗ, όμως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έκρινε τα αντίθετα. Εκρινε ότι η πρόταση της ΔΕΗ ήταν υποτιμολογημένη, ενώ της HE&D υπερτιμημένη. Για το λόγο αυτό, πρότεινε η κατασκευή της μονάδας να ανατεθεί στη HE&D ή να ξαναπροκηρυχτεί ο διαγωνισμός.

Τότε ο υπουργός Ανάπτυξης, «έλυσε» το θέμα αναθέτοντας την κατασκευή ως είχε δικαίωμα εκ του νόμου στη ΔΕΗ. Βέβαια, την ανάθεση την έκανε προφορικά σε συνέντευξη Τύπου και σύμφωνα με πληροφορίες, αν και έχει περάσει ένας μήνας από τότε, δεν έχει προχωρήσει στην υπογραφή της απόφασης, γεγονός που προκαλεί εύλογες απορίες. Και οι απορίες αυτές, όπως λένε οι γνωρίζοντες, ενδεχομένως να λυθούν ξαφνικά με μία αλλαγή της απόφασης, ώστε να κατακυρωθεί η μονάδα στον Μπόμπολα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ