Κυριακή 21 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιορτινές μουσικές προσκλήσεις

Η Μαριώ και η παρέα της στο «Χάραμα»
Η Μαριώ και η παρέα της στο «Χάραμα»
Τα γιορτινά βράδια που ακολουθούν όλο το μήνα, ανάμεσα στις επιλογές σας θα είναι σίγουρα κάποιες μουσικές σκηνές, αναζητώντας την απόλαυση της διασκέδασης με την ουσιαστική της έννοια, την έννοια της ανάγκης. Είναι μια καλή ευκαιρία να γίνουμε όλοι μια παρέα. Και για τέτοιες στιγμές προσφέρονται πολλές μουσικές παραστάσεις, από τις οποίες σάς προτείνουμε μερικές. Η επιλογή είναι δική σας.

  • Τα γιορτινά «βαγόνια» του «Συρμού» φέρνουν στη σκηνή του δύο καλλιτέχνες, που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό στις πρόσφατες εμφανίσεις τους στο χώρο, καθώς και μια γνήσια λαϊκή φωνή, που αναμένεται να ξεσηκώσει με το πρόγραμμά της, που βασίζεται στο καλό λαϊκό τραγούδι και με το «ξεφάντωμα μέχρι πρωίας». Την παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα, όπως και στις 31/12 και 1/1, στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, δίπλα στο θέατρο «Περοκέ», τηλ. 210 52 03 661) εμφανίζονται ο Κώστας Λειβαδάς και η Ανδριάνα Μπάμπαλη, σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια από το προσωπικό τους ρεπερτόριο, αλλά και με αγαπημένες ελληνικές και ξένες επιτυχίες και με διασκευές τραγουδιών από την παλαιότερη και σύγχρονη δισκογραφία. Τη σκυτάλη στη διασκέδαση παίρνει η Εύη Καπάταη (την οποία γνώρισε το κοινό μέσα από τη δισκογραφική της συνεργασία και τις εμφανίσεις της με τον Γιάννη Σπανό και τον Κώστα Χατζή ). Με την ιδιαίτερη ερμηνεία της αναλαμβάνει να «ανεβάσει το θερμόμετρο» της διασκέδασης στο «Συρμό» και να ξεσηκώσει το κοινό σε ένα εορταστικό λαϊκό πρόγραμμα, παρέα με αξέχαστα μεγάλα λαϊκά τραγούδια. Είσοδος με μενού: 30 ευρώ. Αλλά και κάθε Δευτέρα και Τρίτη ο παλιός γνώριμος Νίκος Ζιώγαλας συναντά τον Γιώργο Αλουπογιάννη και τον Δημήτρη Κοργιαλά. Ενώ τις τελευταίες τρεις μέρες της βδομάδας (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) στο μουσικό στέκι θα βρίσκεται ο Μίλτος Πασχαλίδης, προτείνοντας τις δικές του μουσικές «διαβάσεις» και συστήνοντας τη νέα του δισκογραφική δουλιά με τίτλο «Η μόνη μου πατρίδα είναι ο χρόνος».
  • Ο Ν. Ζιώγαλας με τους Δ. Κοργιαλά και Γ. Αλουπογιάννη στο «Συρμό»
    Ο Ν. Ζιώγαλας με τους Δ. Κοργιαλά και Γ. Αλουπογιάννη στο «Συρμό»
    Ο Παντελής Θαλασσινός και το «Τρίφωνο», τρεις σπουδαίοι ερμηνευτές, η Ερωφίλη, ο Νίκος Κουρουπάκης και ο Δημήτρης Υφαντής, παρουσιάζουν στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύππου, Ν. Κόσμος, 210.9226.975), ένα εκπληκτικό από κάθε άποψη πρόγραμμα. Μια εξαιρετική μελωδική «συγκατοίκηση», μια «φωτεινή» συνεργασία, που βασίζεται στην αγάπη τους για την αληθινή μουσική δημιουργία και στην κοινή αισθητική τους προσέγγιση. Ενα πρόγραμμα που δεν περιορίζεται στις τελευταίες δισκογραφικές δουλιές του τραγουδοποιού και του φωνητικού τρίο, αλλά με μεράκι, γνώση και αγάπη αγκαλιάζει το καλό ελληνικό τραγούδι. Ενα πρόγραμμα με ό,τι περισσότερο αγαπούν: μαζί με τα δικά τους τραγούδια παρουσιάζουν σε ενδιαφέρουσες διασκευές τραγούδια των Σαββόπουλου, Μούτση, Θ. Παπακωνσταντίνου, Μικρούτσικου, Δουρδουμπάκη, Ζούδιαρη, Δημητρίου, Παπάζογλου... Και μαζί ηπειρώτικα, θρακιώτικα και άλλα κομμάτια που αναβλύζουν από την ανεξάντλητη πηγή του παραδοσιακού τραγουδιού, σε απογειωτικές τριφωνίες και τετραφωνίες.
  • Η Χαρούλα Αλεξίου και ο Γιάννης Κότσιρας στο «Βοτανικό» (Ιερά Οδός 72), παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τις σημαντικότερες στιγμές του προσωπικού τους ρεπερτορίου, αλλά και με κοινές ερμηνείες. Μαζί τους οι ερμηνευτές Τάνια Νασιμπιάν, Ζωή Παπαδοπούλου και Στάθης Γιαννακόπουλος. Η ενορχήστρωση είναι των Ν. Ζέρβα και Ντ. Γεωργούντζου.
  • Μίλτος Πασχαλίδης στο «Συρμό»
    Μίλτος Πασχαλίδης στο «Συρμό»
    Στα «13 Φεγγάρια» (Αγ. Μελετίου 61 και Πατησίων), η Μελίνα Κανά, οι «Απέναντι», ο Γιάννης Χαρούλης και η Μαριαστέλλα Τζανουδάκη ταξιδεύουν, στα μονοπάτια του ελληνικού τραγουδιού.
  • Ο Βαγγέλης Κορακάκης παρουσιάζει τραγούδια του και αθάνατα λαϊκά, στη «Μαγιοπούλα» (Οδεμησίου 9 και Βρυούλων, Καισαριανή), μαζί με τους Χαρά Πομώνη και Στέλιο Γαλανό.
  • Η Γλυκερία και ο Κώστας Μακεδόνας ενώνουν τις δυνάμεις του στη «Σφεντόνα» (Λ. Αλεξάνδρας 22, 210.8253.991-2) και μας ταξιδεύουν «Στα Σμυρνέικα» και στη «Χώρα των θαυμάτων με ορθοπεταλιές», ένα αμιγώς λαϊκό πρόγραμμα. Μαζί τους οι Ειρήνη Χαρίδου, Νίκος Καραγιάννης και Κατερίνα Ντίνου. Σε έκτακτη εμφάνιση οι «ETSI NTE».
  • Η Τάνια Τσανακλίδου, στο «Μετρό» με τη μουσική παράσταση «Λύκε, Λύκε είσαι εδώ;». Το πρόγραμμα ξεκινά με «Το τραγούδι του λύκου» που έχει γράψει ειδικά για την παράσταση ο Μιχάλης Δέλτα, ενώ συνδετικοί κρίκοι αυτής της μουσικής ιστορίας είναι προσωπικά κείμενα, τα περισσότερα της ίδιας, τα οποία αποκαλύπτουν τα κρυμμένα επίπεδα των τραγουδιών. Ταξίδι από το σήμερα στο χτες, με την Τάνια Τσανακλίδου να κινείται σε όλο το φάσμα της δισκογραφίας της, θυμίζοντας δικές της μουσικές στιγμές, αλλά και τραγούδια που εκείνη αγαπά, ιδωμένα μέσα από μια μοντέρνα ενορχηστρωτική άποψη.
  • Στο ιστορικό στέκι της Καισαριανής, στο «Χάραμα» (Σκοπευτήριο Καισαριανής) φιλοξενείται μια γνήσια απόγονος των μεγάλων δημιουργών του ρεμπέτικου τραγουδιού Μαριώ. Γιούλη Τσίρου, Λάμπρος Καρελάς, Μαρία Ρουσσέα, Γιάννης Παναγιωτόπουλος, Χάρης Ντατσής.
  • Η «Κλασική Συνταγή», το μουσικό θέαμα του συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη και της Ομάδας Μουσικού Θεάτρου «Σπείρα - Σπείρα», μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία του, ξανανεβαίνει στην «Αθηναΐδα» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός), με καλεσμένη για τη φετινή σεζόν, την Πωλίνα. Η δημιουργική αναζήτηση ακολουθεί καθημερινούς ανθρώπους στο ξεδίπλωμα συναισθημάτων, ενώ διαφορετικοί «κόσμοι» ενώνονται με την ανάγκη της επικοινωνίας. Ταυτόχρονα, ακούγονται νέα τραγούδια των Χρήστου Θεοδώρου, Νίκου Κολλάρου, Χρήστου Κανελλόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, αλλά και «πειραγμένα» παλιά και καινούρια σουξέ, συνδυασμένα με θεατρικά κομμάτια του Μάνου Χατζιδάκι, τραγούδια των Αστορ Πιατσόλα και Β. Σπαμπινάτο, αναφορές στον Μάνο Λοΐζο, και ανατρεπτικές παρωδίες κιτς τραγουδιών. Στα δύο πιάνα οι: Χρ. Θεοδώρου και Γ. Χριστοδουλόπουλος.
  • Θαλασσινός-Υφαντής-Κουρουπάκης-Ερωφίλη, στο «Σταυρό του Νότου»
    Θαλασσινός-Υφαντής-Κουρουπάκης-Ερωφίλη, στο «Σταυρό του Νότου»
    Οι «Πυξ Λαξ» εμφανίζονται στη σκηνή «Δίπλα στο Ποτάμι» (210.2610.444). Κάθε βδομάδα από Παρασκευή έως Κυριακή, παρουσιάζουν γνωστά κομμάτια της 13χρονης πορείας τους, εκπλήξεις και αυτοσχεδιασμούς. Ερμηνεύουν και τραγούδια του πρόσφατου δίσκου «Χαρούμενοι στην Πόλη των Τρελών», στον οποίο συμμετείχαν διάσημοι καλλιτέχνες της ροκ (Eric Burdon, Gordon Gano, Mark Almond, Steve Wynn) και σημαντικοί Ελληνες δημιουργοί (Ψαραντώνης, Μελίνα Τανάγρη, Μιχάλης Τζουγανάκης). Μαζί τους στη σκηνή ο Τόλης Φασόης (Sharp Ties), που έκανε την αγγλόγλωσση προσαρμογή των τραγουδιών.
  • Ο Κώστας Μάντζιος, η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου και η Αντζελα Ορφανού τραγουδούν, στο «Διπλόχορδο Live» (Λ. Γαλατσίου και Αγ. Λαύρας 13).

Τάνια Τσανακλίδου, στο «Μετρό»
Τάνια Τσανακλίδου, στο «Μετρό»

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ