Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
8o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ
Ανοίγει αυλαία

Μαρσέλ Μαρσό
Μαρσέλ Μαρσό
Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου Βόλου αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Γενάρη, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρουσιαστούν καλλιτεχνικές δράσεις, αφιερώματα, από κάθε είδους τέχνη, συνδυάζοντας παραδοσιακά και σύγχρονα ρεύματα.

Σήμερα και αύριο, η Ισπανίδα χορεύτρια φλαμέγκο, Κριστίνα Χόγιος, θα εμφανιστεί στην παράσταση «Στην ώρα και στο ρυθμό». Η αντίληψη της «Βασίλισσας του φλαμένκο» για το χορό συνοψίζεται στην άποψη πως αυτός οφείλει μεν να ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις, αλλά μένοντας πάντοτε σε επαφή με τις ρίζες του δημιουργού.

Στις 23 και 25 Δεκέμβρη τη σκυτάλη παίρνει ο διάσημος Γάλλος μίμος Μαρσέλ Μαρσό, ο άρχοντας της μιμικής, που δήλωσε πως αυτή είναι η τελευταία του περιοδεία. Οι Τσάρλι Τσάπλιν, Μπάστερ Κίτον, Χάρι Λάγκτον, Σταν Λάουρελ και Ολιβερ Χάρντι, στάθηκαν αντικείμενα θαυμασμού και έμπνευσης και σύντομα οδήγησαν το Μαρσό στην τέχνη της σιωπής. Το 1946, ξεκίνησε τις σπουδές του στη δραματική σχολή του Charles Dullin, στο θέατρο «Σάρα Μπερνάρντ» (Sarah Bernhardt) του Παρισιού, με δάσκαλο το μετρ Etienne Decroux. Σύντομα, το εξαιρετικό ταλέντο του Μαρσό του χάρισε το ρόλο του Αρλεκίνου, στην παράσταση παντομίμας του Jean-Louis Barrault, με τίτλο «Baptiste».

Στις 26 και 27 Δεκέμβρη θα ανεβεί η παράσταση «Το ορατόριο της Ορίλια» που σκηνοθετεί η κόρη του Τσάρλι Τσάπλιν, Βικτόρια Τιερί. Η Ορίλια εκπέμπει μέσα από τις κινήσεις και τις εκφράσεις της μια ποιητική ζεστασιά που μας μεταφέρει στον κόσμο της παιδικής αθωότητας και της φαντασίας. Μαζί της και ο πολυβραβευμένος χορευτής, Ζαϊμέ Μαρτίνες, διεθνώς γνωστός από τις παραστάσεις του με μεγάλους χορευτικούς θιάσους, όπως το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης και το Εθνικό Μπαλέτο της Μασσαλίας «Ρολάν Πετί».

Στις 29 και 30 Δεκέμβρη θα παρουσιαστεί η κωμωδία θεάτρου και παντομίμας «Fiat Lux», ενώ από τις 3-5 Γενάρη η παράσταση «ζωντανών καρτούν» του Ενιο Μαρκέτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ