Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Τα χέρια σου στα γόνατά μου»

Η Οντίλ Ρουσελέτ είναι μια ελκυστική γυναίκα, κάποιες φορές λίγο αφελής, πάντα όμως, ειλικρινής και τίμια. Στα σαράντα δύο χρόνια της προτιμά να μην παίρνει τη ζωή και πολύ στα σοβαρά. Διαθέτει τα πάντα για να είναι ευτυχισμένη. Μια καλή δουλιά, μια καλή κόρη και καλούς φίλους. Οταν η κόρη της φεύγει από το σπίτι, για να μείνει με τον επίσης πολύ καλό εραστή της, η Οντίλ αρχίζει να φοβάται μόνη της, σ' ένα άδειο σπίτι και να σκέφτεται το χρόνο που περνάει και τη μοναξιά που μπορεί να την απειλήσει, όταν γεράσει.

Για ποιον θα μαγειρεύει τότε; Ποιον θα περιποιείται; Αυτές οι ανησυχίες αρχίζουν να τη θλίβουν. Τα αγαπημένα της παλιά τραγούδια όμως, θα τη βοηθήσουν να ξανανιώσει νέα, τότε που όλα ήταν στο χέρι της και που τα συναισθήματά της ήταν βαθιά και πλήρη. Ολα αλλάζουν, όταν γνωρίζει το μικρότερό της σε ηλικία Κάντερ. Εναν όμορφο νεαρό, που διευθύνει ένα λούνα παρκ, και αρχίζει να νιώθει σαν μικρό ερωτευμένο κορίτσι.

Στην πρώτη της σκηνοθετική προσπάθεια η Σαντάλ Λομπί φτιάχνει μια ταινία σχετικά με την επιστροφή στην αθωότητα του έρωτα και τη δύναμη των συναισθημάτων ενάντια στη φθορά του χρόνου...

Κλασική γαλλική ταινία με ανάλαφρη ρομαντική διάθεση, χωρίς να μπαίνει εις βάθος, αφού το θέμα της ταινίας και τα συναισθήματα που διαπραγματεύεται, θα μπορούσαν να «τραντάξουν» τη μεγάλη οθόνη και να φτιάξουν μια ταινία με ψυχολογικό περιεχόμενο και κοινωνιολογικού χαρακτήρα. Αντίθετα, η μοναξιά, ο φόβος της ηλικίας, τα χαμένα όνειρα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και η περιπέτεια της σαρανταδυάχρονης Οντίλ, γίνεται ένα άρλεκιν, όπου ξεπερνά όλα τα προβλήματά της με έναν καινούριο έρωτα.

Οχι κάτι το ενδιαφέρον, αλλά ούτε και αδιάφορο. Μια μέτρια κινηματογραφική κατάσταση που την έχουμε ξαναδεί με διαφορετικό περιεχόμενο και σε καλύτερες εκδοχές.

«Your hands on my hips»

Κομεντί, γαλλικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Σαντάλ Λομπί. Με τους: Σαντάλ Λομπί, Ρόζι Ντε Πάλμα, Κλοντ Περόν, Αρμέλ Ντόιτς, Ζαν Πιερ Μαρτέν, Ζαν Χαγκ Αγνκλάντ, Αλέν Σάμπα, Σαλβατόρε Ανταμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ